Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 30.06.2022.

13:31

Nekada hapšen sa "Torcidom", sada izbacio Srbiju sa SP

Hrvatski vaterpolista Jerko Marinić Kragić jedan je od protagonista meča u kom su "barakude" eliminisali Srbiju sa Svetskog prvenstva (14:12).

Izvor:

Autor:

Nekada hapšen sa
EPA-EFE/Tibor Illyes

Vaterpolista splitskog Jadrana doprineo je pobedi svoje selekcije sa dva pogotka, a rival u polufinalu će im biti Španija.

Iza ovog vaterpoliste postoji zanimljiva priča, a više od ostalih se ističe ona od pre šest godina. Tokom meča drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu, selekcija Hrvatske se sastajala sa Češkom.

Utakmica je prekinuta zbog bakljade na delu gde su bili navijači "vatrenih", a među njima je bio i Jerko Marinić Kragić. Većina uhapšenih su bili članovi splitske "Torcide", a sam vaterpolista je, ako je verovati hrvatskim medijima, poznat kao veliki navijač Hajduka koji ga je pratio na gostovanja po Hrvatskoj, ali i Evropi. Ni ne čudi, s obzirom na to da je sa splitskih Skalica.

Pred sudom je negirao krivicu, istakavši da je profesionalni sportista koji iako voli Hajduk nije član "Torcide".

Karijeru je počeo sa 16 godina u Mornaru iz rodnog grada, a obreo se i u Italiji. Igrao je za sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, a kao junior osvojio je evropsku bronzu 2009. i svetsko zlato 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve