Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 02.06.2022.

19:29

Novi Beograd u polufinalu Lige šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Novi Beograd u polufinalu Lige šampiona
Foto: B92/LN

Ekipa Igora Milanovića je u polufinalu bila bolja od francuskog Marseja rezultatom 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3).

Srpski predstavnik je bio bolji protivnik tokom čitavog meča, a o čemu najboljie svedoči podatak da su imali više golova u svakoj četvrtini.

Realizovali su 16 od 31 šuta, dok se protivnik zadovoljio sa skromnih 10/33. Prevagu je napravila i igra sa igračem više koju su Beograđani uspešno rešili u šest od osam navrata, a protivnik samo dva od devet puta.

Novi Beograd su do pobede predvodili Dušan Mandić sa pet i Strahinja Rašović sa tri gola. Po dva puta su se u listu strelaca upisali Vasilije Martinović i Nikola Jakšić, dok su po jedan gol postigli Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Kod Marseja najbolji je bio srpski internacionalac Andrija Prlainović sa pet postignutih golova. Pratili su ga Ugo Kruzija i Tomas Verno koji su se po dva puta upisali u strelce.

Novi Beograd će u polufinalu igrati sa italijanskom Brešom koja je ranije eliminisala Hanover rezultatom 12:5 (4:1, 3:1, 3:2, 2:1).

Završni turnir F8 Lige šampiona održava se od 2. do 4. juna u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve