Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 24.05.2022.

10:46

Milanović, Mandić, Soro sada žele na krov Evrope

Trijumfom nad Radničkim iz Kragujevca sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa, vaterpolisti Novog Beograda osvojili su prvu titulu šampiona države od osnivanja kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Milanović, Mandić, Soro sada žele na krov Evrope
Foto: VK Novi Beograd

Novobeograđanima je to već drugi trofej ove sezone, pošto su prethodno osvojili pehar namenjen prvaku regionalnog takmičenja.

Ekipa trenera Igora Milanovića do prvenca u Superligi Srbije stigla je na superioran način pošto što je na ukupno 20 mečeva u ligaškom delu takmčenja i plej-ofu zabeležila čak 19 pobeda i samo jedan poraz, uz impozatnu gol razliku 369:153.

"Presrećan sam što sam deo ovog tima i kluba koji je počeo da piše svoju istoriju", rekao je u uvodnom izlaganju Igor Milanović, šef stručnog štaba Novog Beograda na proslavi povodom osvojenog trofeja koja je upriličena na bazenu "11. april" i potom dodao.

"Moram da odam veliko priznanje igračima na fantastičnom angažmanu, iako ova druga utakmica nije bila onakva kako smo zamislili. Možda u tom drugom meču finala nismo pružili najbolju partiju, ali samo veliki timovi mogu da se u onom ambijentu i uslovima koje smo imali, a koji su bili na granici regularnosti, vrate posle tri gola zaostatka. To je zaista odlika samo velikih timova
", istakao je Milanović.

Starteg Novobeograđana izrazio je veliki zahvalnost svojim pomoćnicima u stručnom štabu, ali i rukovodstvu kluba na velikoj podršci i vrhunskim uslovima za rad koji su omogućeni ekipi.

"Veoma sam uzbuđen zbog ovog trofeja, a sada još dodatno treperim zbog Fajnal-ejta Lige šampiona koji nam se bliži. Pokušaću da se sa igračima što je moguće bolje psihofizički spremim za te utakmice kako bismo prikazali kvalitetnu igru. Čestitao bih ovom prilikom i Radničkom, koji je pružio dobar otpor, pa smo ušli u dramu u Kragujevcu. To je gledaocima bilo mnogo zanimljivo, jer je zaista bila velika borba", konstatovao je Milanović.

Da je pehar šampiona Srbije zasluženo završio na Novom Beogradu govori i činjenica da je Novobeograđani protiv finaliste domaćeg plej-ofa, ekipe Radničkog iz Kragujevca, ove sezone u svim takmičenjima odigrali ukupno devet utakmica i zabeležili čak sedam pobeda.

U finalnoj seriji u prvom meču ostvaren je ubedljiv trijumf sa osam golova razlike, rezultat je bio 17:9, da bi u revanšu, Novi Beograd slavio nakon boljeg izvođenja peteraca sa 17:15.

"U Kragujevcu se odigrala velika drama",
sumirao je utiske kapiten Novog Beograda Dušan Mandić i potom dodao, "Koliko igram vaterpolo, nisam imao prilike da odigram takvu utakmicu u kojoj je do samog kraja bilo toliko neizvesno i napeto. Ipak, verovali smo od samog starta i nijednog momenta nismo imali drugačije misli. Vratili smo se iz rezultatskog minusa, gubili smo 8:5 u izuzetno vreloj atmosferi. Bilo je baš teško i zato sam veoma ponosan na celu ekipu i kompletan stručni štab. Želim da izrazim veliku zahvalnost i svim ljudima koji stoje iza ovog kluba. Zaista se oseća se podrška rukovodstva, a mi se trudimo da guramo našu priču u bazenu kako najbolje umemo".

Mandić sa mnogo optimizma gleda u budućnost.

"Ovu parolu i slogan kluba sa početka sezone 'naše vreme dolazi', sada možemo da ispravimo u naše vreme je došlo. Spremićemo se u ovih sedam dana za završni turnir Lige šampiona. Titula šampiona Srbije nam je ogroman vetar u leđa i mislim da ćemo biti izuzetno neugodan rival svakom ko nam od protivnika dođe na predstojećem Fajnal-ejtu".

Sportski direktor Novobeograđana Slobodan Soro još jednom je čestitao igračima i stručom štabu koji su izneli najveći teret u ostvarenju velikog uspeha.

"Izuzetno je teško osvojiti dobijene titule i prvenstva unapred, kada vas neko vidi kao izrazitog favorita i nekoga ko samo treba da se pojavi na bazenu i svojim prisustvom odradi sve što je potrebno. Igračima je bilo jako naporno, a sezona veoma teška sa mnogo utakmica. Bilo je i nekih poraza koji su možda bili neočekivani, ali sada kada se došlo do kraja i kada su osvojene već dve titule, mislim da je lepo kada se osvrnemo unazad i vidimo šta je sve učinjeno. Ali, igrači najbolje znaju koliko je to bilo komplikovano i zahtevno sa njihove strane", rekao je Soro.

Soro je konstatovao da nije bilo mnogo vremena za slavlje, jer su u klubu svi fokusirani na predstojeći završni turnir Lige šampiona kome će upravo Novi Beograd biti domaćin od 2. do 4. juna.

"Velika je razlika u tome u kakvoj se situaciji nalazio naš klupski vaterpolo prethodnih sedam osam godina i danas. Od Fajnal-siksa u Barseloni, kada je Radnički igrao u finalu, a Partizan u polufinalu, imali smo par godina kada smo beležili nula bodova u grupnoj fazi takmičenja, što nikako nije bilo srazmerno rezultatima srpske reprezentacije. Ali, ove godine imali smo tri predstavnika u elitnom takmičenju, a Novi Beograd je, bez obzira što je kao domaćin bio direktni učesnik Fajnal-ejta, to pravo ostvario i na osnovu plasmana kao drugoplasirani u svoj grupi"
, rekao je Soro i na kraju poručio:

"U četvrtfinalu će nam rival biti Marsej, prvak Francuske. Svi željno iščekujemo taj meč, a organizacija turnira je uveliko u toku. Karte su od danas puštene u prodaju i mogu se pribaviti na svim prodajnim mestima tickets-a kao i putem njihovog sajta. Kapacitet tribina će biti proširen, imaćemo hiljadu i po mesta i uveren sam da će gledalište biti puno i da nas očekuje pravi spektakl",
zaključio je Soro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve