Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 10.05.2022.

13:05

Srpski derbi u Ligi šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog igraju u sredu od 20.30 u Kragujevcu, u poslednjem kolu A grupe Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpski derbi u Ligi šampiona
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Biće to njihov već sedmi međusobni meč ove sezone, a Novobeograđani su uspešniji pošto su zabeležili četiri pobede.

"Idemo u Kragujevac bez ikakvih kalkulacija sa željom da se nadigravamo sa odličnim protivnikom", kaže pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović i dodaje, "Želimo da zabeležimo pobedu, pa ćemo videti na kojoj ćemo poziciji završiti pred Fajnal-ejt kome smo domaćini, a naš konačan plasman u grupi zavisiće i od ostalih rezultata. U meč ulazimo maksimalno angažovano"Idemo u Kragujevac bez ikakvih kalkulacija sa željom da se nadigravamo sa odličnim protivnikom. Želimo da zabeležimo pobedu, pa ćemo videti na kojoj ćemo poziciji završiti pred fajnal-ejt kome smo domaćini, a naš konačan plasman u grupi zavisiće i od ostalih rezultata"

"U meč ulazimo maksimalno angažovano, a ovaj duel će na neki način biti i uvertira za finalnu seriju domaćeg plej-ofa koja počinje sledeće nedelje. Moram da pohvalim sve momke, koji su prethodnih dana odlično trenirali i nadam se da ćemo sav taj trud pretočiti u željeni rezultat"
, rekao je Filipović.

Posle dužeg odsustva zbog preloma nosa u tim se vraća Angelos Vlahopulos pa će Novobeograđani u ovom duelu biti u kompletnom sastavu.

Kapiten tima Dušan Mandić je rekao da očekuje tešku utakmicu, ali i da je uveren u dobar rezultat.

"Ovaj meč nam je jako bitan, ne samo zbog konačnog plasmana u našoj grupi u Ligi šampiona, već i zbog predstojećeg finala plej-ofa Superlige Srbije u kome će nam Radnički takođe biti rival",
rekao je Mandić, "U Kragujevac idemo da pružimo svoj maksimum, bez ikakvih kalkulacija. Želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone i da se kroz ovaj meč i finiš domaćeg prvenstva uspešno pripremimo za završni turnir Lige šampiona".

On je istakao da posle već šest odigranih utakmica neće biti iznenađenja, ali da je moguće da Radnički neće otkrivati neke taktičke zamisli koje priprema za finale domaćeg prvenstva.

"Jedino iz tog razloga oni možda budu igrali neku drugačiju igru, ali nas to ne interesuje. ;Znamo kakva smo ekipa i idemo da ih dobijemo. Puni smo samopouzdanja i zaista verujem u ovu ekipu. Takođe, verujem i u osvajanje domaćeg prvenstva, a onda ćemo nakon toga ići rasterećeniji na fajnal-ejt Lige šampiona",
zaključio je Mandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve