Nova vest
Vaterpolo

Petak, 13.08.2021.

13:47

"Želimo da zauvek ostanemo u Ligi šampiona"

Direktor VK Radnički Jugoslav Vasović rekao je da će se taj klub truditi da u Ligi šampiona u najboljem izdanju predstavi sebe, grad i srpski vaterpolo.

Izvor: B92

Autor:B92

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Liga šampiona je prestižno i veoma zahtevno takmičenje u svakom pogledu, ali mi smo spremni da se izborimo sa svim izazovima i trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i da u najboljem svetlu predstavimo sebe, Kragujevac i srpski vaterpolo", rekao je Vasović, prenosi klub.

Aktuelni šampion Srbije, kragujevački Radnički igraće ove godine u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prvak države je do sada za mesto u Ligi šampiona morao da se bori kroz kvalifikacije, ali je dogovorom Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i LEN-a odlučeno da najbolji tim Srbije dobije specijalnu pozivnicu.

Srbija će tako imati dva predstavnika u najelitnijem klupskom takmičenju. Srpski vicešampion, Novi Beograd, bio je ove godine domaćin završnog turnira Lige šampiona, a to će biti i u naredne dve sezone, čime je stekao mesto na smotri najboljih klubova Evrope.

"VSS je napravio fantastičnu stvar za srpski vaterpolo da šampion države igra direktno u Ligi šampiona, što je veoma značajno i za ubuduće. Od osnivanja nam je bio cilj da se nadmećemo sa najjačima u Ligi šampiona i to je veoma značajno za naš klub, grad i zemlju. Sada kada smo stigli tu, želimo da zauvek i ostanemo", istakao je Vasović.

Radnički će tako biti jedan od 12 timova koji će igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, zajedno sa još četiri ekipe koje se za to izbore kroz kvalifikacije.

Timovi će biti rasporedjeni u dve grupe od po osam klubova, a posle 14 kola po četiri najbolje ekipe izboriće učešće na F8 turniru u Beogradu, od 30. juna do 2. jula naredne godine.

Grupna faza startuje 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve