Mandić: Uvek je teže braniti zlato

Uvek je teže braniti zlatnu medalju, nego osvajati, ali pritisak je isti, rekao je srpski vaterpolista Dušan Mandić uoči polaska na Olimpijske igre.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Srbija brani titulu osvojenu 2016. godine u Riju, a igraće u B grupi sa selekcijama Španije, Hrvatske, Crne Gore, Kazahstana i Australije.

"Prošli smno mnogo toga zajedno, osvajali i sedma i peta mesta i zlata. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvek najvažnija utakmica",
rekao je Mandić novinarima posle treninga na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Potrebno je samo da osetimo pozitivnu energiju iz Srbije i sve će da bude lakše, dodao je Mandić.

"Lepše je igrati sa publikom, ali kako nama, tako i svima. Mi imao svoj cilj i idemo prema njemu", ističe MVP završnog turnira Lige šampiona. Mandić je naglasio da je najbitnije što su svi u ekipi zdravi.

"Sledeća želja nam je da dodjemo u olimpijsko selo, da prodjeme sve silne testove, da ne bude nekih komplikacija u putu. Idemo prvo u Kašivazaki, tamo smo bili i pred SP u Gvanžuu, sparingovaćemo sa Crnom Gorom i uradićemo završni deo kompeltnih priprema. Ne želimo da se opterećujemo i unapred razmišljamo o situacijama popout one koja je zadesila Miloša Vasića. Žao nam je zbog njega, desio mu se veliki peh, ceo život je trenirao za Igre. Mi ćemo uraditi sve da poštujemo epidemiološke mere i izbegnemo svaku neprijatnu situaciju", poručio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.