Preokret? Srpskog vaterpolistu u Španiji nazvali "us**nim migrantom"

Advokatica srpskog vaterpoliste Nemanje Ubovića, Ivana Herak, oglasila se zbog nedavne situacije u Španiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Srpski vaterpolista suspendovan jer je vređao gej saigrača

Ubović je saigrača iz Sabadelja, Viktora Gutijeresa, navodno vređao zbog njegove seksualne orijentacije – sada su poznati novi detalji.

Ubovićeva advokatica kaže da su te tvrdnje apsolutno netačne, te da je zapravo srpski vaterpolista bio žrtva.

"Viktor Gutieres, vaterpolista ekipe Tearasa, je izjavio da ga je Nemanja Ubović navodno nazvao "maricon", što je na španskom pogrdan izraz za homoseksualca, kako bi ga lično uvredio. Međutim, njegovi navodi su apsolutno netačni s obzirom da Ubović ni u jednom trenutku nije imao nameru da ga uvredi na osnovu njegove seksualne orijentacije. Nesporazum se dogodio u bazenu, tokom igre kada je nakon nekoliko provokacija, Ubović pokušao da odbije njegovo neprikladno približavanje", rekla je Ivana Herak.

Ubović je, navodno, trpeo uvrede na nacionalnoj osnovi.

"Nakon što se završila utakmica, Gutieres je nastavio da provocira Ubovića na nacionalnoj osnovi, rekavši mu da je ’usrani imigrant’. Nemanja Ubović je međunarodno priznat vaterpolista koji nikada ranije nije imao slučajeve bilo kakvog neprikladnog ponašanja. Sa druge strane, prema onome što se priča u Španiji, Gutierez živi od senzacionalističkih objava putem svojih društvenih mreža, bez obzira na to da li su one istinite ili apsolutno izvan stvarnog konteksta. Pored toga, dobili smo informacije od izvora iz sportskog sveta, da je Gutieres agresivnog karaktera, te da je nekim vaterpolistima naneo telesne povrede koje niko nije prijavljivao iz straha."

Ubović neće trenirati ni igrati sve dok se slučaj ne reši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.