Vujasinović: Zdravlje igrača važnije od rezultata

Da svaka kriza donosi priliku, pokazalo se ove sezone u srpskoj vaterpolo ligi, jer se zbog pandemije korona virusa veliki broj domaćih igrača vratio u Srbiju.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pored Novog Beograda, reprezentativcima su se pojačali Šabac, Crvene zvezda, Radnički, što je donelo interesantne utakmice i zanimljivo i jako prvenstvo.

"Za čitav sportski ambijent korona je donela nešto novo i mislim da bi trebalo da budemo dosta strpljiviji, posebno sa igračima koji su preležali virus", izjavio je trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović.

Ekipa Vladimira Vujasinovića je vodeća u Superligi bez poraza sa 25 bodova, sledi Radnički iz Kragujevca sa bodom manje, Crvena zvezda (22), Šabac (18)...

"Ovo bi trebalo da bude jedan korak ka poboljšanju situacije u našim klubovima. Još to nije onaj pravi nivo koji bi trebalo da dostignemo i ono čemu treba da težimo. Treba da budemo zadovoljni, pošto je bolje nego što je bilo prošle godine, ali ne treba da se zadovoljimo ovim stanjem", rekao je Vujasinović za Tanjug.

Jedan o najbolji vaterpolista sveta u istoriji kaže da za dalji boljitak domaće lige svi klubovi treba da budu strpljivi.

"Treba nam vrlo malo sredstava i strpljenja za neke klince koji treba da izrastu, a još malo nam treba da vratimo neke koji su prerano otišli u inostranstvo da bi prvenstvo bilo što jače. Ove godine imao tri predstavnika u osmini finala LEN kupa, što sledeće ne bismo imali tri u Ligi šampiona", navodi Vujasinović.

Kako kaže, lakše bi bilo kada bi se sistemski sredile neke stvari, jer sada sve funkcioniše na nivou klubova i ko koliko svojim radom nešto može da obezbedi.

"Naš tim je u principu sastavljen ove godine i to je najbolje što smo mogli. Za sledeću sezonu želimo da dovedemo nekog igrača iz inostranstva i da tim bude još jači", najavljuje trener Novog Beograda.

Foto: StarSport/Peđa Milosavljević
Foto: StarSport/Peđa Milosavljević

U teškoj i čudnoj 2020. godini, kaže da je naučio da je život nepredvidljiv, ali i da je strpljenje ključno.

"Naučila me dosta stavri, prvo da sve ono što predvidiš, nema veze sa životom. Ima jedna poslovica kaže da je život ono što ti se dešava, pored onog što si planirao. To je 2020. pokazala. Naučila je da svi moramo da budemo malo strpljiviji", rekao je Vujasinović i dodao:

"Za čitav sportski ambijent korona je donela nešto novo i mislim da bi trebalo da bude dosta strpljiji sa igračima, posebno sa onima koji su preležali koronu. Svako taj virus preživi na svoj način i na svakog ostavi drugačije posledice. Treba da ih izbacimo iz nekih stvari koje su do pre godinu dana bile normalne, pre svega u fazi oporavka. Da ostavimo da po svom subjektivnom osećaju procene kada su spremni da se vrate u takmičarski pogon. Svim klubovima trebalo bi da bude primarno zdravlje sportista, a posle toga da se gleda rezultat".

Za 2021. godinu bivši trener Partizana i Pro Reka, a sada pomoćnik Dejana Savića u reprezentaciji Srbije, ima nekoliko želja.

"U narednoj sezoni, bez obzira na rezultate, želim da vratimo neke igrače u Srbiju, da osnažimo tim. Da izguramo što dalje u LEN Kupu, a sledeće da igramo Ligu šampiona. Što se tiče reprezentacije, želja mi je da se održe OI i da još jednom pokušamo da se popnemo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Pre svega toga, želim da ova grozota koja nas je zadesila u 2020. godini prođe tokom 2021. i da bar na jesen počnemo da živimo normalno i da se takmičimo normalno", zaključio je Vujasinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.