Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 27.10.2020.

08:15

Hrvat odlučio da igra za Srbiju

Marko Radulović, 19-godišnjak rođen u Rijeci, odlučio je da ubuduće nastupa za reprezentaciju Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Hrvat odlučio da igra za Srbiju
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

On je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, ali ga je nezainteresovanost tamošnjih stručnjaka, te poziv Uroša Stevanovića, njegovog trenera u kragujevačkom Radničkom, naterala da promeni dres.

Radulović je imao samo 14 godina kada je debitovao za Primorje, a sa 18 je prešao u Vojvodinu.

U međuvremenu Stevanović ga je pozvao da nastupa za Srbiju.

"Kako me niko nije zvao iz HVS ja sam se dogovorio sa Urošem i stvar je bila rešena. Da nije bilo Stevanovića, cela ova priča ne bi ni bila pokrenuta. On je zaslužan za sve, mnogo mi je pomogao, ne samo što se tiče vaterpola", rekao je Radulović za "Večernje novosti".

U Srbiji je igrao još za Šabac.

"Svojevremeno mi je bivši hrvatski reprezentativac Igor Hinić rekao da vremena u sportu nisu kao nekad i da je teško zadržati se duže u nekom klubu, što zbog finansija, rada, igranja u Evropi. To je normalno dok se ne pronađe sredina koja te zadovoljava. U Radničkom mi je izvanredno i nadam se da ću ostati što duže, jer osećam da sam napredovao poslednjih meseci", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d