"Zašto bih igde išao iz Srbije?"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić potvrdio je da ostaje na toj poziciji.

LNIzvor: B92
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trofejni stručnjak trebalo je da "delfine" vodi na Olimpijskim igrama ove godine, ali se one nisu desile zbog pandemije koronavirusa.

Savić je u podkastu "Pod kapicom" potvrdio da će ostati na kormilu reprezentacije ne samo za Igre 2021, već i posle njih.

"U suštini sam spreman za sve to, obavio sam razgovor s predsednikom VSS i mislim da smo se dogovorili. Sad je u suštini samo pitanje rezultata, jer su odavno definisane određene stvari, pre svega tradicija srpskog vaterpola i mnoge stvari zavise od rezultata", izjavio je Savić.

Bivši trener Crvene zvezde i uspešni vaterpolista ne želi "da trči" u inostranstvo, to jest rad u Srbiji mu i dalje odgovara.

"Da trčim ne mogu ni da me medved pojuri. I tad bismo se šamarali", našalio se Savić i dodao:

"Volim da radim ovaj posao i zašto bih išao negde da učim nekog drugog kad mogu da budem u Srbiji? To je prva stvar. To nema veze sa selektorskim mestom, može da bude i klub. S druge strane, zadovoljan sam time. Novac je bitan, ali nije to baš tako. Zadovoljan sam, ne tražim 'leba preko pogače i hvala Bogu postoji mogućnost da ostanem tu. Ne vidim opciju i krajnja opcija je inostranstvo. Ne ide mi to u glavu. Gledaću svim silama da ostanem ovde, pa makar radio nešto drugo".