Nova vest
Vaterpolo

Petak, 10.07.2020.

09:17

"Partizan je klinički mrtav"

Slobodan Soro, nekadašnji vaterpolista Partizana, govorio je o teškim trenucima kroz koje prolazi taj klub.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Al Bello/Getty Images

Soro je jedan od potpisnika pisma u kom se traži hitno rešavanje problema u najtrofejnijem srpskom klubu.

Dugogodišnji problemi su kulminirali prošle godine, kada je nelegalno smenjena uprava, na čelu sa Aleksandrom Šoštarom i Zoranom Avramovićem, posle čega su upravljanje klubom preuzeli Tatijana Rakas i Mirko Bradajić.

Nekadašnji golman reprezentacije Srbije i Brazila jedan je od bivših igrača koji su zahtevali održavanje Skupštine na kojoj će biti utvrđeno ko zapravo vodi crno-bele.

"Cela situacija traje godinama, svedoci smo da je svakog dana sve gore i da su uslovi nenormalni. Najčuvenija vaterpolo škola na svetu doživljava najteže dana, tu je tek 70 dečaka, što je smešno. Ja sam na Banjicu došao 1997. godine, bilo je po 300, 400, 500 dece, današnja brojka je sramotna za klub takvog renomena", rekao je Soro gostujući u emisiji "Probudi se" na "TV Nova S".

Pročitajte još "Dug VK Partizan najmanje 6,5 miliona evra"

Soro ne svaljuje krivicu na jednu ili drugu upravu, već ističe da su sve u poslednjih 20 godina delom krive za trenutnu situaciju.

"Sramota je i sve nas koji smo gledali to sa strane i nismo ranije reagovali. Pokrenuli smo inicijativu, svi želimo da se nađe rešenje, da će klub biti bar pola onoga što je bio. Dug je proces, problema je mnogo... Čak sam i ja jedan od igrača kome se duguje, ali to nije moj motiv. Motiv je taj da svi mi koji smo prošli kroz Partizan znamo šta je Partizan i šta znači za srpski vaterpolo", priča Soro i dodaje:

"Naš motiv je da se priča pokrene, da dođu novi ljudi, da klub krene da izranja sa dna bazena. Partizan je klinički mrtav, neophodan je novi impuls...".

Sednica Skupštine kluba je zakazana za 13. jul, ali je pitanje da li će se održati zbog novih mera borbe sa koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve