Vaterpolisti Srbije kreću sa treninzima – u bazen još ne smeju

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić okupiće narednog ponedeljka reprezentativce na Košutnjaku.

MSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aktuelni olimpijski prvaci kreću sa treninzima, prvi posle koronavirusa.

Radiće se do 29. maja, zatim sledi slobodan vikend, pa od 1. do 6. juna drugi ciklus. Takvi ciklusi će trajati do 25. jula uz desetodnevni odmor na polovini rada, tačnije posle četvrte nedelje.

"Počinjemo, za sada bez bazena. Radićemo u teretani i na terenima Zavoda za sport. Biće u početku malo improvizacije ali ću se potruditi da bude što ozbiljnija. Moramo da radimo, da ne gubimo vreme. U interesu je svih nas", rekao je Savić za sajt Saveza.

Na prvim pripremama pojaviće se: Gojko Pijetlović, Dimtrije Rističević, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Petar Velkić, Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Petar Tomić, Filip Filipović, Viktor Rašović, Nikola Dedović, Andrija Prlainović, Gavril Subotić, Ognjen Stojanović, Draško Gogov i Strahinja Rašović.

Naknadno će se priključiti: Branislav Mitrović, Stefan Živojinović, Lazar Dobožanov, Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Nikola Lukić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

"To je spisak igrača koji će raditi. Ipak, u zavisnosti od rada mlađih kategorija postoji mogućnost da i jedan broj mladih vaterpolista priklučimo radu", istakao je Savić.