VSS: Svi kao jedan, pobeda je imperativ

Vaterpolo savez Srbije (VSS), na čelu sa predsednikom Viktorom Jelenićem, saopštio je daje punu podršku merama Vlade Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

VSS je čestitao Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću na preduzetim merama da bi se pobedio opasan i težak protivnik kakav je koronavirus.

"U ovim danima sport je u drugom planu. Sada vodimo veliku borbu za očuvanje zdravlja, života ljudi, u toku je borba da se maksimalnom disciplinom i velikim zajedništvom odupremo virusu koji napao čitav svet. Neće biti lako, ali izbora nemamo. Slično, kao kada igramo utakmice u kojima se trudimo da pobedimo i osvojimo medalju. To je sport. Ovo sada je nešto drugo, nešto mnogo važnije. Ovo je borba za zdravlje, za budućnost svih nas, zato je pobeda imperativ", ističu iz VSS.

Kako se navodi od nje ne zavise samo sportske karijere, plasmani, rezultati, od nje zavisi budući normalan život svih nas.

"Sigurni smo da će svoj doprinos u toj borbi dati svi naši članovi, igrači, treneri, sudije, sportski radnici. ..Dovoljno će biti da prate instrukcije Vlade Srbije, da poštuju sve mere, da pomognu tamo gde je potrebno da tako još jednom pokažu odanost svojoj zemlji. A kada ovo prođe vratićemo se bazenima, treningu, igri, normalnom životu. Da to bude što pre budimo svi kao jedan", zaključuju iz VSS.