Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 26.01.2020.

15:40

Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 8:7 u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto
Foto: B92/MS

Srbija je prvu četvrtinu počela dobrom odbranom posle koje je usledio prekršaj za peterac, a najstrožu kaznu je u gol pretvorio Filip Filipović.

Branislav Mitrović je počeo sa tri dobre odbrane, da bi se Italijani malo konsolidovali i uspeli da postignu dva gola u nizu.

Ubrzo je Milan Aleksić pogodio za 2:2, da bi novu prednost Srbiji doneo Filip Filipović, a četvrtina je završena čudnom odlukom sudija da ne pokažu faul nad Duškom Mandićem.

U drugoj četvrtini, igra srpske selekcije se pomalo i raspala. Izabranici Dejana Savića su postigli samo jedan gol, a primili su čak četiri.

Di Fulvio je bio veoma opasan i na najbolji način prikazao svoj raskošni talenat. Nije realizacija jnemu bila problem i malo je nedostajalo da tu prednost dodatno uveća u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, ali je ipak pri pauzi na semaforu stajalo 6:4 u korist Italije.

Drugo poluvreme je bilo nešto manje atraktivno, ali se velika borba oslikavala u svakom duelu srpskih i italijanskih vaterpolista. Ubrzo su "delfini" smanjili na gol zaostatka, da bi preko Aleksića stigla do izjednačenja i na semaforu je stajalo 6:6.

Gledali smo pravu dramu u Budimpešti, a "ulje na vatru" dodao je Aleksić iz kontre da bi se Aikardi ubrzo revanširao novim izjednačenjem. U 31. minutu utakmice, Mandić je sa velike udaljenosti postigao veoma lep gol za ispostaviće se pobedu Srbije rezultatom 8:7.

Filipović i Aleksić su sa dva postignuta gola predvodili Srbiju, dok se na drugoj strani istakao di Fulvio sa 3 gola, kao i Filjoli sa 2.

Utakmicu ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Evropsko prvenstvo, meč za 5. mesto:

Srbija – Italija

bazen: Dunav arena
sudije: Cvart, Kun

Srbija: G. Pjetlović, Mandić, Dedović, Ranđelović, Ćuk, D. Pjetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio, Luongo, Filjoli, Fondeli, Veloto, Rencuto, Ečenike, Figari, Bodegas, Aikardi, Dolče, Nikosia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d