Nova vest
Vaterpolo

Petak, 24.01.2020.

17:50

Filipović o "odbojci" u bazenu: Naučio sam od supruge

Atmosfera u vaterpolo selekciji Srbije ostala je na visokom nivou uprkos eliminaciji u četvrtfinalu od Španije.

Izvor: Miloš Simanović

Autor: Miloš Simanović

Filipović o
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Da je tako najbolje govore izjave posle pobede nad Grčkom iz našeg tabora.

Prvo je selektor Dejan Savić bio šaljiv u razgovoru sa srpskim izveštačima u Budimpešti, a opušten je bio i kapiten Filip Filipović.

Na pitanje da prokomentariše "hajlajt" utakmice u pobedi nad Grčkom (12:9), odnosno njegov gol iz "odbojke", Filipović je odgovorio da je normalna stvar kod njega jer mu je supruga bivša odbojkašica Sanja Hanušić.

"Pa dobro... Kad vam je žena odbojkašica morate da imate opuštenu ruku. Nešto sam naučio od nje za sve ove godine", rekao je Filipović i nasmejao prisutne.

Razgovor je nastavio u ozbiljnom tonu analizom da je Srbija protiv Grčke izgledala mnogo bolje.

"Bili smo efikasniji i opušteniji u šutevima. I tako dolazimo do zaključka da je ono protiv Španije bio, ne loš dan, da ne umanjim pobedu rivala, ali jednostavno mi nismo bili na nivou što se tiče napada. Psihički, mentalno... Smirile su se strasti".

Opravdanje ne želi da traži u problemima sa povredama igrača, zbog čega protiv Grčke u sastavu nije bilo Duška Pijetlovića.

"Nema potrebe da pričamo o povredama iz poštovanja prema protivniku, a onda i prema javnosti. Jedan igrač, ma koliko bio bitan, ne može da bude izgovor za lošu igru celog tima, a znate koliko nam Dule znači za tim. Danas smo u odbrani imali neke glupe primljene golove, ali teško je igrati utakmicu posle izgubljenog četvrtfinala".

Pitali smo ga i da li je čudno što se za petu poziciju na Evropskom prvenstvu bore aktuelni olimpijski i svetski prvak, odnosno Srbija i Italija.

"Nije, to je potvrda da je jaka konkurencija i da svi drugi rade na igri. Drago mi je jer vaterpolo, ma ko šta pričao o njemu, i dalje ima jednu od najjačih konkurencija od svih sportova. Biće to nalik finalu".

Za kraj imao je optimističku poruku zbog ranog ispadanja u napadu na medalje.

"Srećom, ovo je tek drugi put da smo ovo doživeli u karijeri i nadam se nikad više", naveo je levoruki bombarder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve