Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 22.01.2020.

19:35

Savić: Ne verujem u sreću u sportu, peterci nisu lutrija VIDEO

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić priznao je da poraz od Španije nije bio plod sreće, bez obzira što su odlučili peterci.

Izvor: MS

Autor: MS

Savić: Ne verujem u sreću u sportu, peterci nisu lutrija VIDEO
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Savić nije bio neraspoložen zbog eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, svestan da se događa i najboljima slab dan.

"Definitivno smo očekivali ovako tešku utakmicu, ali ne sa ovakvim ishodom", pomalo uz osmeh je krenuo razgovor Savić sa srpskim izveštačima u Budimpešti.

Čak šesti put su dve selekcije igrali peterce i sada je ukupan skor 3:3.

"U suštini smo očekivali peterce. Teško smo otvorili, Španci su nametnuli ritam, fizički su dominirali drugom i trećom četvrtinom, uspeli smo da se stignemo, ali smo definitivno zakazali sa igračem više".

Srbiji u nastavku šampionata sleduje borba za peto mesto.

"Predstoji nam da se dignemo, što će biti teško jer ekipa nije navikla na ovakve stvari. Moramo da ostvarimo što bolji rezultat u ovom trenutku. Da probamo da ispravimo greške i ovaj turnir iskoristimo kao pripremu za Olimpijske igre".

Za peterce kaže da su stvar vežbe i veštine.

"U sportu ne verujem u sreću, sve se to vežba. Ni peterci nisu lutrija, već stvar veštine", dodao je Savić, uz priznanje da napad nije bio na nivou.

"Moramo da budemo svesni i da se iskontrolišemo, da vidimo šta može da se promeni. Pokušavali smo u svim kombinacijama, ali ovaj put nismo uspeli", zaključio je.

Rival vaterpolistima Srbije biće u petak poraženi iz duela Hrvatska - Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve