Nova vest
Vaterpolo

Subota, 18.01.2020.

13:17

Rumunija bolja od Rusije za prolaz, Španija "beži" od Srbije

Vaterpolisti Rumunije pobedili su Rusiju 11:10 (3:3, 3:2, 2:0, 3:5) i došli na korak od plasmana u drugi krug Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: MS

Autor: MS

Rumunija bolja od Rusije za prolaz, Španija
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Rumuni sada imaju tri boda u B grupi, isto kao i Rusija i Holandija, ali i gol razliku u trouglu na nuli, Rusija je u plusu pet, a Holandija -5 i mora da priredi senzaciju protiv Srbije da bi otišla dalje.

Kako je to teško izvodljivo, Holandija će morati u borbu za plasman od 13. do 16. pozicije.

Rumunija je pomalo neočekivano savladala Ruse, iako je imala dva gola zaostatka u prvoj deonici, ali i velika tri pogotka prednosti za izvesno drugo mesto u grupi, pre nego što je rival uspeo da ublaži poraz.

Najefikasniji na meču bio je Andrei George sa četiri gola, po dva su dali Kozmin Radu i Andrei Prioteasa, dok je na drugoj strani najbolji bio Sergej Lisunov sa tri.

U C grupi Španija se približila prvom mestu zahvaljujući ubedljivom trijumfu nad Maltom 24:7 (5:3, 6:1, 8:1, 5:2).

Viceprvaci imaju mnogo bolju gol razliku od domaćina Mađarske (33 - 14) i bliži su direktnom plasmanu među osam najboljih, ali i izbegavanju Srbije.

Podsetimo, drugi iz te grupe će sa trećim iz A u kosturu ići na Srbiju. Naravno, timu Dejana Savića neophodan je samo bod protiv Holandije za overu pol pozicije.

Špance je do nove pobede vodio Alberto Munariz sa pet golova, dok su Alvaro Granados i Felipe Perone dali po četiri.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve