Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 15.07.2019.

11:00

Crnogorci žale zbog propuštene prilike da pobede Srbiju

Vaterpolisti Crne Gore istakli su slabu realizaciju napada sa igračem više kao ključni faktor u remiju sa Srbijom 10:10.

Izvor: B92

Autor:B92

Crnogorci žale zbog propuštene prilike da pobede Srbiju

U dramatičnoj premijeri Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, Crna Gora je preokrenula 3:6 na 10:8, ali je na kraju osvojila samo bod protiv podmlađenog tima Srbije.

"Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Videlo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nismo iskoristili. Uspeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nismo slavili u ovom meču", rekao je selektor CG Vladimir Gojković.

Pročitajte još Preokreti, isključenja, triler završnica – Srbija "B" remizirala sa Crnom Gorom

Aleksandar Ivović smatra da je loša realizacija igrača više presudila da Crma Gora ne ostvari pobedu.

"Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naše samopouzdanje je bilo veliko i to se videlo oba puta kada smo gubili po tri gola razlike. Nismo odustajali, imali smo veliku želju da dobijemo ovu utakmicu. Treba čestitati reprezentaciji Srbije koja ima veliki individualni kvalitet, Mandić nam je dao tri gola, i na njega smo hteli da obratimo najveću pažnju. Ali, pored svega toga, on ima izvanredan individualni kvalitet, i on ih je na kraju vratio u život. Ne odustajemo, i dalje imamo šanse da budemo prvi u grupi. Igraćemo ovako i protiv Grčke samo da popravimo igrača više",
rekao je Ivović.

Pročitajte još Dejan Savić: Remi je najrealniji

Srbija je u meču koji je počeo u 8.30 po lokalnom vremenu povela 4:1, potom 6:3, ali su "ajkule" preokrenule i vodile 10:8 sredinom poslednjeg kvartala.

"Šteta što nismo sačuvali dva gola prednosti, ali je ovo tek prva utakmica. I dalje imamo šanse da obezbedimo prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Igrača više moramo malo da popravimo, igra bi morala da bude brža i da uputimo više šuteva iz zone",
rekao je Bogdan Đurđić.

Pročitajte još SP: Sledeći rival Srbije izgubio 26:3, Hrvatska ubedljiva

Crna Gora u drugom kolu igra protiv Grčke, koja je u prvom kolu deklasirala domaćina turnira Južnu Koreju 26:3.

Koreja će na megdan Srbiji, u sredu od 13.30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve