Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 02.07.2019.

15:40

Vujasinović: Da podignemo VK Novi Beograd do većih visina

Novi trener VK Novi Beograd Vladimir Vujasinović izjavio je da će učiniti sve da ekipa zajedničkim radom dostigne još veće visine.

Izvor: B92

Autor:B92

Vujasinović: Da podignemo VK Novi Beograd do većih visina
VK Novi Beograd 11. april

"Izuzetan rad sa mlađim kategorijama, izuzetna posvećenost trenera tim klincima, smernica koju je klub napravio i mnogo pre nego što sam ja doššao na bazen, a to je da, pre svega, svojim radom i svojim trudom internim da dođemo i do nekih većih visina", rekao je Vujasinović na konferenciji za medije.

VK Novi Beograd 11. april ove godine postao je prvoligaš, napravljen je veliki iskorak u planovima i organizaciji kluba.

Klub podržava ideju Vaterpolo saveza Srbije da se ojača Srpska liga, jer je interes srpskog vaterpola da velika trenerska i igračka imena vraćamo u naš sport.

"Da se zahvalim pre svega momcima koji sede ovde na poverenju koje sun am ukazali svima zajedno, jer verujte mi nije lako ući u Prvu ligu I dovesti igrače ovakvog kalibra kao što su oni", istakao je Vujasinović.

Pored trenera Vujasinovića, biće predstavljeni i igrači dovedeni iz inostranstva kao pojačanja kluba za sledeću sezonu: Marko Manojlović, Alen Osmanović, Dimitrije Rističević, Petar Tomić, Đorđe Filipović, Mateja Asanović, Nikola Nikolov…

"Trenutno u ovom stanju nisam više neki veliki ljubitelj Jadranske lige. Jesam u smislu da ako mogu da igram Jadransku ligu kao što igraju Jadran iz Herceg Novog ili Jug iz Duborvnika. Tj. da putujem avionom, da stignem dan ranije, da odigram utakmicu, da se vratim dan kasnije I da ne uništavam igrače, onda da. A da idemo tamo autobusom pravo na utakmicu, izmučimo igrače, izgubimo 15 razlike i vratimo se nazad kako sada uglavnom prolaze naši klubovi, e za to nisam", kategoričan je on.

Sportski director Đorđe Pejčić veruje “da će srpski vaterpolo u budućnosti imati jednu kvalitetnu i konkurentnu ligu. Da će se najkvalitetnije utakmice igrati upravo u Srbiji i da učešće naših klubova u Jadranskoj ligi neće biti jedino mesto gde se vaterpolo igra na najvišem nivou. Jačanjem Srpske lige ponovo dajemo prednost srpskom vaterpolu, srpskim klubovima i srpskim igračima.”

Pročitajte još Milanović i Rađen u Zvezdi: Da stvaramo šampione kod kuće

"Doveli smo niz mladih igrača, koji su povremeni reprezentativci. Pričamo o Tomiću, Asanoviću, Manojloviću... Izuzetno mi je drago što smo doveli u klub Đorđa Filipovića, momka koji ima preko 30 godina i koji je prepun iskustva. To je najjače pojačanje koje smo uspeli da dovedemo do sada", rekao je Vujasinović za TV Prva.

Klub podržava ideju Vaterpolo saveza Srbije da se ojača Srpska liga, jer je interes srpskog vaterpola da velika trenerska i igračka imena vraćamo u naš sport.

VK Novi Beograd angažovao je i pojačanja za narednu sezonu, a to su dokazani igrači kao što su Marko Manojlović, Alen Osmanović, Dimitrije Rističević, Petar Tomić, Đorđe Filipović, Mateja Asanović, Nikola Nikolov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve