Nova vest
Vaterpolo

Subota, 22.06.2019.

18:01

Selektor Hrvatske o Srbiji: Nek nam Beograd bude motiv VIDEO

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak izjavio je da će u nedelju u finalu igrati dve najbolje reprezentacije na svetu, Srbija i Hrvatska.

Izvor: SN

Autor: SN

Selektor Hrvatske o Srbiji: Nek nam Beograd bude motiv VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Španiju rezultatom 10

Šta je presudno za plasman u finale

"Otvorili smo utakmicu na izvandredan način, kontrolisali smo igru na oba smera i odbrambeno i napadački, dok smo imali svežine, ovo je surov ritam...
Ostali smo bez snage i kiseonika, ali misilm da rezultat nije bio ugrožen ni u jednom trenutku, presudila je volja i želja i mislim da smo mi za nijansu jači od Španije. Čestitam mojim momcima i sutra je novi dan, nova bitka u ovako jednom suludom ritmu",
rekao je selektor Hrvatske, Ivica Tucak.

U nedelju se sastaju svetski i olimpijski šampion, a Ivica Tucak je govorio o prednostima i manama dveju ekipa.

"Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dve najbolje reprezentacije na svetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, to je ipak druga priča, pošto imaju po dva dana odmora, tako da sutra će presuditi ko bude spremniji i odmorniji, mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim jeste da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj, vaterpolo predstavi, pošto su to dve najbolje ekipe na svetu koje su obeležile zadnjih 10 godina vaterpola, ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici, pa na kraju ko pobedi pružiti ruku i ukoliko to bude moj tim biću najsrećniji čovek na svetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve