Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 19.06.2019.

20:27

Srbija porazila Hrvatsku u vaterpolo spektaklu

Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku sa 11:10 u drugom meču Svetske lige u Beogradu.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija porazila Hrvatsku u vaterpolo spektaklu
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija i Hrvatska sastali su se od 21 čas na bazenima Sportskog centra Tašmajdan u drugom kolu Svetske lige i to je bio meč koji je privukao najviše pažnje.

Do vođstva su došli reprezentativci Hrvatske preko Ante Vukićevića koji je iskoristio peterac u ranoj fazi meča.

Imali su izabranici Dejana Savića priliku da dođu do izjednačenja već u narednom napadu, kada su izvukli isključenje i Miloš Ćuk je uspeo da iznenadi golmana Hrvatske i da postigne svoj prvi pogodak, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Hrvati su prvo poveli sa 2:1, a potom i sa 3:2 i to oba puta u situaciji kada su imali igrača više u bazenu.

Veliku šansu je Srbija propustila na startu druge četvrtine, Marcelić je sjajnom odbranom sprečio Stefana Mitrovića da donese i treže izjednačenje "Delfinima".

Ante Vukičević je zaradio i drugo isključenje na utakmici i morao je da bude pažljiv, a to je Miloš Ćuk iskoristio postigavši svoj drugi gol i donevši tako treće izjednačenje reprezentaciji Srbije.

Havijer Garsija je fantastičnim pogotkom lobovao Mitrovića i Hrvatska je tako po četvrti put imala vođstvo na utakmici. Nisu se Hrvati dugo radovali, pošto je Filip Filipović matirao Marcelića i ponovo smo imali egal meč na Tašmajdanu.

Sjajna akcija gostiju, iskoristili su drugo isključenje Filipa Filipovića i po peti put na meču poveli. Strelac tog gola Buljubašić je već u narednom napadu zaradio i drugo isključenje, ali se njegov tim odbranio i na poluvremenu vodio sa 5:4.

Mandić odmah u prvom napadu dobija isključenje, a Buljubašić mu se "revanširao" isključenjem koje je bilo njegovo treće, pa je susret za hrvatskog reprezentativca bio završen.

Odlično su kreirali akciju vaterpolisti Srbije, akciju koju je Ognjen Stojanović sjajno završio, golom, a Branislav Mitrović kasnije vezuje i četvrtu odbranu zaredom. To je bilo peto izjednačenje reprezentacije Srbije.

Mitrović je dobio drugi faul 4 sekunde pred istek napada, a Joković uspeva to da iskoristi i postiže šesti pogodak Hrvatske na susretu.

U samom finišu treće četvrtine Stefan Mitrović, vaterpolista Ferencvaroša donosi prvo vođstvo Delfinima na susretu, na semaforu je pisalo 7:6 u ovim momentima.

Stigao je i peterac u finišu trećeg kvartala, pa je i to realizovano i najveća prednost u dotadašnjem delu susreta pripadala je Srbiji.

Majstorija Ognjena Stojanovića na početku poslednje četvrtine. Benić je zbog trećeg isključenja završio susret i srpski reprezentativac je doneo Delfinima prednost od tri gola na nekih 6 minuta pre kraja utakmice.

Nova šansa za Srbiju da dođe do prednosti od 3 gola je bila posle peterca, ali je Marcelić odbranio udarac Andrije Prlainovića. Pročitao je koju će stranu gađati Prlainović i uspeo da ovoga puta sačuva mrežu svoje reprezentacije.

Posle neiskorišćenog igrača više, ali i pomenutnog peterca, usledila je kazna i preko Garsije Hrvati uspevaju da smanje na 9:8, pa smo imali novu dramu u derbiju između Srbije i Hrvatske.

Joković je izjednačio, a Srbija povela preko Ognjena Stojanovića koji je postigao svoj treći gol i na nekih 3 minuta pre kraja meča izabranici Dejana Savića imali su novo vođstvo.

VIdeli smo pravu dramu u završnici utakmice. Prvo se Stefan Mitrović trećim isključenjem pridružio petorici hrvatskih Vaterpolista koji su pre vremena završili meč.

Potom Fatović koristi situaciju igrača više i donosi Hrvatskoj izjednačenje, da bi Andrija Prlainović u narednom napadu ispalio pravi projektil i matirao Marcelića, pa je Srbija na pedesetak sekundi pre kraja imala prednost 11:10.

Bilo je to premalo vremena za gostujući sastav da nešto učini na ovom meču, tako da su reprezentativci Srbije uspeli da upišu i drugu pobedu i da osiguraju lakšeg protivnika u narednoj fazi takmičenja.

Treći meč na završnici Svetske lige u Beogradu, reprezentativci Srbije odigraće u četvrtak protiv Kazahstana na bazenima SC Tašmajdan.

Derbi meč između Srbije i Hrvatske možete ispratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d