Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 18.06.2019.

20:19

Svečano otvoren turnir Svetske lige u Beogradu

Takmičenje na završnom turniru vaterpolo Svetske lige je svečano otvoreno na bazenima Tašmajdan u Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Svečano otvoren turnir Svetske lige u Beogradu
foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

Otvaranju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić, a ispred Međunarodne plivačke federacije Andrej Krukov.

Jelenić je rekao da je za Srbiju velika čast što je treći put domaćin završnog turnira, takmičenja koje je mnogo puta osvajala.

"Uradili smo sve što smo mogli da budemo dobri domaćini, da obezbedimo najbolje uslove takmičarima i gostima. Tokom šest dana takmičenja ujediniće se pozitivan duh vaterpola i jedinstveni duh gostoljubivog grada kakav je Beograd. Vaterpolisti širom sveta uvek su bili sportisti puni olimpijskog duha, fer-pleja, poštovanja protivnika i načela - 'Neka najbolji pobedi'", rekao je Jelenić na otvaranju.

On je izrazio nadu da će se svi učesnici dobro osećati u Beogradu i da će poneti nezaboravne utiske iz glavnog grada Srbije.

Gradonačelnik Beograda poželeo je dobrodošlicu svim gostima.

"Velika je čast što počinje ovo prestižno vaterpolo takmičenje. Beograd i Srbija znaju da cene vrhunski vaterpolo. Želim dobrodošlicu svima i da ove dane u Beogradu provedu lepo. Imamo tradiciju dobrog domaćinstva" rekao je Radojičić.

Nagradni fond turnira je 350.000 dolara, a pobednik će obezbediti direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ranije danas odigrane su prve utakmice na turniru, Hrvatska je pobedila Kazahstan sa 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2), a Kanada je napravila iznenađenje i pobedila je Mađarsku sa 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve