Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 12.02.2019.

09:46

Dvojica huligana u pritvoru, treći se brani sa slobode

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je jednomesečni pritvor dvojici napadača na vaterpoliste Crvene zvezde, a treći će se braniti sa slobode

Izvor: Beta

Autor:Beta

Dvojica huligana u pritvoru, treći se brani sa slobode
YTSS@Slobodna Dalmacija

Pritvor je određen na predlog splitskog Državnog tužilaštva koje je otvorilo istragu protiv trojice uhašenih zbog sumnje da su počinili krivična dela nanonošenja teških fizičkih povreda u pokušaju i razbojništva. "

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 9. februara oko 13.35 u Splitu postupali zajednički i dogovorno na način da su u ugostiteljskom objektu pristupili trojici mladića i zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim neutvrdjenim predmetima po telu nazivajući ih pogrdnim imenima", navelo je tužilaštvo na svojim internet stranicama.

Dvojica napadnutih vaterpolista uspela su da pobegnu, dok su napadači, dodaje tužilaštvo, za trećim nastavili da trče s teleskopskom palicom u rukama i noževima, a oštećeni mladić je od straha skočio u more.

"Osumnjičeni su i dalje, uz pretnje, zahtevali od njega da im preda odeću s klupskim obeležjima, što je mladić u strahu za život i učinio. Napadači su se udaljili s mesta dogadjaja noseći sa sobom trenerku i majicu čime su pribavili neosnovanu imovinsku korist u vrednosti od oko 1000 kuna (135 evra), dok je oštećeni mladić zadobio fizičke povrede.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, tužilaštvo je predložilo odredjivanje istražnog zatvora. Splitsko-dalmatinska policija uhapsila je u nedelju trojicu napadača na vaterpoliste, a kod jednog od njih pronadjena je i ukradena majica.", stoji u saopštenju.

Traga se za još dvojicom napadača. Napad na vaterpoliste osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski odbor. Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da napad treba najoštrije osuditi i ocenio da je sada najvažnije da huligani budu primereno kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve