Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 10.02.2019.

12:59

Hrvatski političar: Split je lud grad, ne možemo pobeći od toga

Hrvatski političar Slavko Vladušić prokomentarisao je napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

Izvor: LN

Autor: LN

Hrvatski političar: Split je lud grad, ne možemo pobeći od toga
Photo by Damir Sencar/EuroFootball/Getty Images

Vaterpolisti Zvezde su napadnuti od strane huligana na splitskoj Rivi pred meč koji je trebalo da odigraju sa Mornarom.

Vladušić je na svom Fejsbuk profilu dao svoje mišljenje o napadu Hrvata na igrače crveno-belih.

"Vidim da su mnogi zgroženi i da osuđuju ovaj napad na vaterpoliste Zvezde, mnogi kažu 'bravo, tako im i treba'. Nedavno su u Zagrebu nastupala deca iz Dalmacije, iz jednog malog kluba borilačkih veština i uništen im je kombi kojim su doputovali. O tome je bilo par vesti, ali onako usput. Zar su ta deca manje vredna?! A kombi im je bio parkiran ispred hotela na periferiji. Imali su 'pogrešne' registarske tablice u svojoj zemlji", napisao je Vladušić, prenosi "Index.hr".

Član "Hrvatskih laburista" je podsetio na incident koji se desio prošle godine, a zatim objasnio "splitsko stanje uma".

"Split je lud grad, ne možemo pobeći od toga, niti pokušati da opravdamo bilo kakvu vrstu nasilja, ali pitao bih vas kako bi se vi proveli da sednete usred Beograda ili Zagreba u obeležju Hajduka? U mnogo navrata sedeo sam na Rivi sa prijateljima iz cele bivše države i nikada nije bilo ni najmanjih problema, ali, je**ga, ljudi nisu nosili dresove Zvezde, Dinama, Partizana, Rijeke... Split je čudan grad, pa je specifičan po tome da možete smanjiti plate, deliti otkaze i niko se neće pobuniti, ali ponos grada (iako je i on spao na niske grane) Hajduk ne dirajte, a sedenje na Rivi u obeležjima omraženog kluba (a svi su to osim Hajduka) je kao napad na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta. Možete se složiti sa mnom i ne morate, ali takvo je splitsko stanje uma. U svakom slučaju ovo je idealna tema za zgražavanje levičara i novinara iz regiona, kao i za likovanje desničarskog smrada na 'uspešno obavljenom poslu'. I jednima i drugima poručujem... Hajduk živi večno!", zaključio je Vladušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve