Nova vest
Vaterpolo

Subota, 09.02.2019.

17:30

"Oštro osuđujemo napad, ovde 10 godina nije bilo problema"

Splitski vaterpolo klub se oglasio povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde uoči susreta 13. kola regionalne lige.

Izvor: SN

Autor: SN

(Photo by Al Bello/Getty Images)

Vaterpolisti Crvene zvezde su fizički napadnuti dok su šetali splitskom Rivom u ranim poslepodnevnim časovima.

Tri igrača su se razbežala, a četvrti je skočio u more kako bi se spasio. Uz pomoć okupljenih Splićana, Kralj je uspeo da izađe iz vode i policija ga je odvezla u hotel u kom su vaterpolisti Zvezde bili smešteni.

Sekretar Mornara, Vili Marinić, povodom skandala izjavio je:
"Vaterpolisti Zvezde, sa kojima večeras u 20 časova i 30 minuta igramo utakmicu regionalne lige u Split su doputovali juče popodne. Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu. Saznali smo da je nekoliko njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad. Žao nam je što je do nečega takvog došlo nakon što 10 godina igramo regionalnu ligu u celom regionu bez ikakvih incidenata." rekao je Marinić.

Vaterpolisti Zvezde vraćaju se u Beograd, meč je otkazan, a o novom terminu će javnost naknadno biti obaveštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve