Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 13.12.2018.

09:44

Savić: Rovovska borba; Filipović: Da sam pogodio peterce bilo bi lakše

Selektori Srbije i Hrvatske Dejan Savić i Ivica Tucak složili su se da je duel u Nišu bila sjajna vaterpolo predstava.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić: Rovovska borba; Filipović: Da sam pogodio peterce bilo bi lakše
Foto: VSS

"Delfini" su posle peteraca savladali "barakude" 11:9 za drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsku ligu.

"Rovovska borba do kraja. Sudije su dozvolile tvrdu igru i na centrima, ali i spolja. Loša su nam bila rešenja u napadu koja su omogućila kontre Hrvatima. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi, odlična utakmica, a hvala i Nišlijama na podršci", rekao je selektor Dejan Savić.

Nakon vodećeg gola Srbije Hrvatska je preokrenula na 3:1, potom vodila i 5:2, ali "delfini" sa četiri gola u poslednjem kvartalu stižu do peteraca koje je doneo Dušan Mandić pogotkom na dve i po sekunde pre kraja.

"Briljantna utakmica, zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Iimali smo prednost, priliku da iz peterca rešimo utakmicu ali onda je Srbija stigla i pobedila", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Srbija je sebi otežaka posao sa dva promašena peterca u proj četvrtini.

"Preuzimam odgovornost. Da sam realizovao peterce lakše bi igrali. Ovako smo jurili i čestitam ekipi na pobedi. Posle poluvremena smo pojačali ritam i to nam je na kraju doneo uspeh",
rekao je Filip Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve