Nova vest
Vaterpolo

Petak, 07.12.2018.

14:02

Olimpijakosovi navijači su braća Zvezdinim, zato su pljuvali Hrvate

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti doživeli su veliku neprijatnost na gostovanju Olimpijakosu u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpijakosovi navijači su braća Zvezdinim, zato su pljuvali Hrvate
Starsportphoto

Aktuelni evropski šampion savladao je hrvatsku ekipu rezultatom 13:8 i prekinuo seriju pobeda Mladosti koja do sada nije znala za poraz.

Međutim, taj duel obeležili su incidenti domaćih navijača – uvreda, pa čak i pljuvanja bilo je na sve strane.

"Neki domaći navijači su uvredama, pa čak i pljuvanjem igrača i trenera Mladosti pokušavali da ometaju našu ekipu u sportskoj borbi", rekao je za "Večernji list" portparol Mladosti Stipe Cigić.

U tekstu hrvatskog medija otkriva se i razlog zbog ovakvog ponašanja Olimpijakosovih navijača, a to su bliske veze sa pristalicama Crvene zvezde.

"Sami igrači ne vole previše da govore o tome jer ne žele da ispadne da traže alibi za zasluženi poraz na sportskom polju, tj. u bazenu 'Papastratio' gde se okupilo više od 500 Olimpijakosovih navijača. Neki su prekardašili s nekulturnim navijanjem (koje se i ne očekuje na jednoj vaterpolo utakmici), a grčki novinari to objašnjavaju bliskim vezama navijačkih grupa Olimpijakosa i Crvene zvezde koje su navodno i formalno pobratimljene", dodaje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve