Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 13.09.2018.

16:00

Drama i remi Srbije i Hrvatske – podmlađenim "Delfinima" prvo mesto!

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali su nerešeno 10:10 (2:4, 3:2, 3.3, 2:1) u poslednjem kolu grupe B Svetskog kupa u Berlinu.

Izvor: LN

Autor: LN

Drama i remi Srbije i Hrvatske – podmlađenim
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Hrvatska je vodila ceo meč, ali na kraju nije uspela da dođe do trijumfa, te je Srbija izborila prvo mesto u grupnoj fazi.

"Delfini" i "Barakude" imaju isto bodova u grupi, ali zbog bolje gol razlike i posebnih pravila Svetskog kupa Srbija će biti na prvom mestu.

Srbija je prva u grupi jer su ovom slučaju ne računa rezultat postignut protiv najslabije ekipe. Računa se samo duel sa trećim, to su Amerikanci a tu je naša selekcija bolja od Hrvatske za jedan gol.

Odlično je Hrvatska otvorila meč i povela sa 2:0 posle samo dva minuta igre. Srbija je nešto loš ulazak u duel popravila tek u drugoj deonici.

Posle uvodnih 4:2 za Hrvate, "Delfini" dolaze do izjednačenja u drugoj deonici meča, a na poluvreme odlaze sa -1. Najbolji akter dulea za naše vaterpoliste bio je mladi Stojanović, koji je već na poluvremenu imao tri postignuta gola.

U trećoj četvrtini nastavila se ista priča kao i u prvom poluvremenu. Hrvati su vodili, čuvali prednost, a Srbija je uspeveala tek na trenutke da dođe do nerešenog rezultata.

Nije izgledalo kao da će biti prevelike drame pred ulazak u četvrtu četvrtinu, s obzirom da su "Delfini" igrači u izuzetno podmlađenom sastavu, dok su Hrvati igrali znatno jačem, a plus i vodili.

Ipak, skoro četiri minuta bez gola u poslednjem periodu igre, a prvi su prekinuli taj "post" vaterpolisti Hrvatske. Srbija nije poklekla, vratila se još jedanput u meč, izjednačila odličnom igrom Rašovića i Stojanovića, a zatim u došla u situaciju da ima napad za pobedu.

Napad Srbije za pobedu je završen faulom u napadu Subotića, a Hrvati su mogli do pobede jer su imali osam sekundi da dođu do gola. Ipak, to nisu uspeli da urade i "Delfini" dalje idu kao prvi.

Naše vaterpoliste očekuje duel najverovatnije sa Japanom, mada nije nemoguće ni da se sastanemo sa Australijom ili Mađarskom.

Mečevi četvrtfinala na programu su sutra, u petak 14. septembra.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti na našem sajtu.

IV četvrtina

"Delfini" su imali napad za pobedu, ali je napravljen faul u napadu. Ivica Tucak traži tajm-aut ne bi li njegova ekipa došla do eventualnog trijumfa za poslednjih osam sekundi.

10:10 – Srbija dolazi do izjednačenja na 50 sekundi do kraja!

Gavril Subotić je postigao gol za 10:10, ali je poništen zbog navodnog faula u napadu. Dejan Savić je propratio ovu sekvencu ironičnim osmehom. Hrvati pogađaju stativu i Srbija ima šansu za izjednačenje.

9:10 – Stojanović, još jedanput! Nezaustavljiv je danas i postiže svoj četvrti gol na duelu i donosi novu neizvesnost. Srbiji je potrebno tako malo da iznudi nerešen rezultat.

8:10 – Isključenje Dušana Mandića je pomoglo Hrvatskoj da počne sa postizanjem golova. Dobra odbrana Srbije je ipak "poklekla" i Hrvati ponovo imaju +2.

Skoro četiri minuta bez postignutog gola u poslednjoj deonici meča. Nekoliko odličnih odbrana golmana Srbije Dobožanova, ali i dobre timske odbrane Hrvata i rezultat ostaje nepromenjen.

III četvrtina

8:9 – U poslednjem napadu za Srbiju u trećoj deonici Viktor Rašović izuzetnim pasom pronalazi Lazića, koji iz okreta matira golmana "Vatrenih" i smanjuje zaostatak svoga tima. To je i konačan rezultat pred poslednji odmor, tako da je bio jako bitan gol.

7:9 – Bušlje je fantastično "okrenuo" Nemanju Vica i iznudio peterac za svoju ekipu, ali je pogodio prečku i selekcija Srbije je uspela nekako da se odbrani. Ipak, nesmotrenost Mandića u napadu, a onda i polukontra Hrvatske i novih +2 golom Vukićevića, koji se iskupio za promašeni peterac.

7:8 – Garsija nije dopustio našim vaterpolistima da se previše raduju i odmah vratio prednost svojoj ekipi. U narednom napadu strelac prethodnog gola za Srbiju Strahinja Rašović pravi faul u napadu.

7:7 – Strahinja Rašović postiže svoj prvi gol na utakmici i donosi novo, drugo izjednačenje "Delfinima". Imamo neizvesnost.

6:7 – Srbija nije iskoristila priliku da dođe do izjednačenja, a svoju da povise prednost jesu Hrvati. Dolaze do novog gola, ali ipak srpski vaterpolisti fantastičnom timskom igrom i divnom asistencijom Viktora Rašovića za Lazića dolaze do novih -1.

II četvrtina

Poluvreme – Nekoliko neefikasnih napada i solidnih odbrana u poslednja dva minuta prvog poluvremena, u kojim nismo videli nijedan pogodak. Sve u svemu poprilično efikasan prvi deo meča u kojem je Hrvatska pokazala da je bila bolja, ali Srbija se nije predala i trebalo bi da bude zanimljivo do samog kraja.

5:6 – Pun je samopouzdanja Stojanović! Neverovatna igra Ognjena koji postiže već svoj treći gol na meču, pa smanjuje prednost protivnika ponovo.

4:6 – Dva vezana gola za selekciju Hrvatske i novo vođstvo od dva razlike. Lovre Miloš je ovoga puta bio precizan i po prvi put se upisao u listu strelaca na ovom duelu.

4:5 – Ipak, vođstvo "Delfina" nije dugo trajala, te Hrvati ponovo vode. "Zaspala" je naša odbrana i samim tim je kažnjena.

4:4 – Uključio je svoje golgeterske sposobnosti i sjajni Dušan Mandić. Pogodio je levom rukom sa desne strane jednim preciznim i brzim šutem, pa sada Srbija po prvi put na meču dolazi do izjednačenja.

3:4 – Mladi Ognjen Stojanović postiže svoj drugi gol na meču i smanjuje rezultat i zaostatak "Delfina". Srbiji je potrebno još par ovako efikasnih napada kako bi uhvatili kompletan priključak, pa čak i poveli.

I četvrtina

2:4 – Nikola Jakšić donosi novi gol Srbiji. Sjajni centar srpske reprezentacije je iskoristio nesmotrenost u protivničkom timu i još jedanput istakao da se radi o sjajnom vaterpolisti. Ipak, jako brzo Hrvatska ponovo dolazi na +2 golom iskusnog 32-godišnjeg Josipa Vrlića.

1:3 – Ognjen Stojanović je prvi Srbin koji se upisuje u listu strelaca na današnjem meču, te smanjuje zaostatak "Delfina". Ipak, u sledećem napadu Hrvati iznuđuju još jedno isključenje.

0:3 Dobar početak za ekipu Ivice Tucka. Lovre Bilaš postiže novi gol za svoju reprezentaciju sjajnim šutem sa distance. Dejan Savić traži prvi tajm-aut na utakmic.

0:2 – Hrvati mnogo bolje otvaraju meč, iznuđuju isključenja naših vaterpolista i zasluženo dolaze do početne prednosti. Utakmica je počela u veoma mirnom ritmu, bez ikakvih tenzija i u opuštenoj atmosferi. Hrvatska ima solidno vođstvo za prvu četvrtinu, ali je tek početak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve