Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 29.07.2018.

13:00

Uzalud "kraduckate", protiv Srbije ni to ne pomaže

Srbija je pobedom nad Španijom u finalu Evropskog prvenstva četvrti uzastopni put postala šampion.

Izvor: B92

Autor:B92

Uzalud
Foto: Printscreen/TW/PrincAlbert

Put do trona nije bio lak, u bazenu je bila izuzetno motivisana „furija“, a pored bazena u pojedinim trenucima dekoncentrisane sudije.

Odluke Slovenca Borisa Margete i Rumuna Adrijana Aleksandreskua u dva navrata mogle su skupo da koštaju „delfine“ s obzirom da je rezultat bio „tesan“ tokom čitavog meča.

Oni su na kraju druge četvrtine priznali domaćinu neregularan gol za 4:3, jer je Felipe Perone još imao loptu u rukama kada je vreme isteklo, a potom je šutirao i pored Branislava Mitrovića poslao loptu u mrežu.

Prvi „previd“, doduše manje značajan, bio je u prvoj četvrtini, kada je Serđi Kabanjas ušao u igru sedam sekundi pre isteka vremena za igrača više za srpski tim.

Sudije su Španiju pogurale i u polufinalu, jer Italijanima nije priznat gol za izjednačenje u poslednjim trenucima meča.

Srbija je postala prvak Evrope, uprkos grubim previdima sudija, a da kojim slučajem nije, pretpostavljate šta bi danas bila glavna tema u odjavama Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve