Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 29.07.2018.

00:06

Filipović: Penali se ne vežbaju, za penale se rađaš

Filip Filipović, najbolji vaterpolista Evropskog prvenstva, rekao je da se penali tj. peterci u vaterpolu ne vežbaju, već da se za njihovo izvođenje rodiš.

Izvor: LN

Autor: LN

Filipović: Penali se ne vežbaju, za penale se rađaš
Photo by David Ramos/Getty Images

Srbija je po četvrti put uzastopno postala prvak Evrope, pobedivši domaćina Španiju sa 5:3 posle peteraca (7:7 u regularnom toku meča).

Srpski vaterpolisti su bili neumoljivi prilikom izvođenja penala i bukvalno nijednom golman Španije nije bio ni blizu da odbrani neki od penala naših vaterpolista.

"Ljudi, penali se ne vežbaju, za penal se neko rađa. Ma, samo 'poker fejs'. Četvrti put uzastopno smo prvaci, nemam reči. Čestitke saigračima i hvala svima, stručnom štabu, hvala ljudima iz države za ovo nezaboravno leto. Mislim da smo se narodu odužili na najbolji način i da će vaterpolo sada krenuti na bolje. Ovo je velika stvar, mnogi su sumnjali u nas, ali ne i stručni štab. Ovo je najepsa moguća potvrda stanja našeg vaterpola", rekao je Filipović.

Filipović je kapitenski otvorio penal seriju, pogodivši prvi peterac, a kasnije je nagrađen i titulom MVP Evropskog prvenstva.

Filip je završio izjavu sa rečima: "Živela Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve