Nova vest
Vaterpolo

Subota, 28.07.2018.

23:49

"Apsolutna, jedinstvena i u evropskom sportu neviđena dominacija!"

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, čestitao je vaterpolistima Srbije na novoj evropskoj tituli.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: VSS/Marsel ter Bals

'Delfini' su stigli do četvrte uzastopne evropske titule nakon veće koncentracije prilikom izvođenja penala, a regularni deo meča završen je rezultatom 7:7 (ukupno 12:10)

"Ovo je aposolutna dominacija srpskog vaterpola u Evropi, jedinstvena i do sada neviđena u evropskom sportu! Biti četiri puta uzastopno šampion Evrope je uspeh koji ste samo vi uspeli da ostvarite, i ja vam šampioni od srca čestitam i ovu zlatnu medalju i ovaj ogroman rekord! Hvala vam legende, vi ste naš ponos i simbol uspeha za svako poštovanje! Čestitam vaterpolistima, stručnom timu i Vaterpolo savezu Srbije!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Udovičić je bio sa vaterpolistima u Barseloni i sa tribina im pružao podršku.

Titulu je na "Tviteru" čestitao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Hvala za veliku radost koju ste doneli Srbiji i našem narodu! Želim vam da Evropom i svetom vladate i u godinama pred nama", poručio je predsednik Vučić.

I premijerka Ana Brnabić je čestitala preko društvenih mreža.

"Delfini bravo! Čestitam vam još jednu zlatnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u vaterpolu. Vaša istrajnost, snaga i timski duh su pravi primer kako se dolazi i ostaje na tronu", poručila je premijerka na svom zvaničnom "Tviter" nalogu.

U zvaničnom saopštenju, premijerka je čestitala stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije, poželevši im još mnogo uspeha u budućnosti.

"Čestitam srpskim vaterpolistima na još jednoj šampionskoj tituli! Nikada nije lako popeti se na tron a još teže je ostati na vrhu. Vi ste već četiri puta zaredom na evropskom tronu. Hvala vam što vašim uspesima predstavljate Srbiju u svetu u najboljem svetlu. Srbija se ponosi vama", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve