Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 24.07.2018.

19:28

Filipović: Stali smo, to ne sme da nam se dogodi u polufinalu

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je da mu se ne sviđa što je njegova ekipa u meču protiv Madjarske "stala".

Izvor:

Autor:

Filipović: Stali smo, to ne sme da nam se dogodi u polufinalu
vss/Marcel ter Bals

Filipović je istakao da u predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva njegovi saigrači i on neće imati pravo da to urade.

"Imali smo sjajan početak, odbrana i Bane (Mitrović) su imali zatvorenu roletnu. Kada imate takvu odbranu zadovoljstvo je igrati. Mogli smo i više. Ne svidja mi se što smo stali, ali verujem da će biti bolje u polufinalu jer tu nećemo imati pravo da stanemo", rekao je Filipović.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni, pošto su u četvrtfinalu pobedili Mađarsku sa 8:5.

Srbija će u polufinalu, u četvrtak, igrati protiv pobednika meča Hrvatska – Crna Gora.

"Sam početak izuzetan u odbrani, rezultat je to pokazao. Madjari su posle krenuli s jakim presingom, imali su dosta isključenja, ali su uspeli da dekoncentrišu naše igrače, umaraju, pa smo imali loš procenat s igračem više. To moramo da ispravimo u polufinalu", rekao je selektor Dejan Savić.

Golman Branislav Mitrović je bio sjajan, odbranio je 69 odsto šuteva Madjara.

"Mislim da je odbrana bila sjajna, to je zasluga cele ekipe, a ja sam samo tu pohvatao neke šuteve. Negde sam i očekivao ovakav rasplet jer smo bili mnogo odmorniji od njih, oni su igrali osminu finala. Na početku smo svežinom napravili razliku i posle je održavali. Neka ostane enigma da li smo stali ili nismo", rekao je Mitrović.

Andrija Prlainović je naveo da su padovi u igri normalni kada ekipa ima pet golova prednosti.

"Imali su veliku želju da se vrate, ali smo sve dobro kontrolisali i ta odbrana je sve držala. Još dva-tri šuta nisu ušla, nadam se da će ući u polufinalu", rekao je Prlainović.

On je istakao da su svi u timu bili sjajni.

"Samo da zadržimo ovu koncentraciju, Bane je bio fenomenalan. Naših 15 moćnih minuta, ali odbrana sve vreme solidna. Dule Pijetlović takodje odličan, ma svi...".

Nikola Jakšić je naveo da će ekipa imati snagu i za polufinale.

"Hteli smo da krenemo maksimalno ozbiljno, tako je i bilo... Imaćemo snagu za polufinale, ali neka se zna naš recept korak po korak", rekao je Jakšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve