Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 24.07.2018.

18:28

EP: Hrvati preokretom zakazali borbu za finale sa Srbijom!

Reprezentativci Hrvatske pobedili su Crnu Goru u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Izvor: LN

Autor: LN

EP: Hrvati preokretom zakazali borbu za finale sa Srbijom!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Hrvati su savladali Crnogorce rezultatom 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1).

Crna Gora je mnogo bolje ušla u meč i vodila tokom celog prvog poluvremena i većine treće četvrtine.

U tim trenucima meča Crna Gora je bila znatno bolji rival, pokazivala je više želje za trijumfom i nije izgledalo kao da može olako da ispusti prednost.

Ipak, Hrvatska, aktuelni svetski šampion, dolazi do velikog preokreta protiv indisponiranih Crnogoraca, kojima je koncentracija sve više i više padala što je meč dalje odmicao.

Nekoliko brzih i loših odluka u napadu i padova koncentracije u odbrani, dok su još vodili, kostali su Crnu Goru plasmana u finale.

Hrvatska je tako zakazala meč sa Srbijom u polufinalu Evropskog prvenstva i time gledaocima priredila još jedan 'klasik' svetskih razmera.

Meč polufinala između 'Delfina' i Hrvata zakazan je za četvrtak.

IV četvrtina

Luka Lončar postiže gol za Hrvatsku i time donosi svojoj reprezentaciji veliki preokret i prvu prednost na meču.

Peterac dobijaju Hrvati, a fantastični golman Crne Gore ne uspeva da odbrani šut Jokovića i Hrvati dolaze do povećanja prednosti od 8:6.

Posle 9:6 za Hrvatsku, Ivović smanjuje na 9:7, a Lazović sigurno brani i daje kakvu takvu nadu svojoj reprezentaciji da može do svojeg preokreta. Ivović savršeno dodaje do Petkovića, koji ne realizuje odlično priliku i nade za CG je sve manje i manje.

Hrvati ne dopuštaju Crnogorcima da im priprete i tu biva kraj meča, nakon nekoliko olako promašenih velikih prilika.

III četvrtina

Hrvatska još jedanput uspeva da umanji prednost protivnika i smanji na 4:3, ali opet ne uspeva da nametne svoj ritam i stil igre.

Ipak, radost Hrvata ne biva dugotrajna, s obzirom da Mlađan Janović postiže svoj drugi gol na meču i povećava prednost svoga tima na 5:3.

Buljubašić koristi nepaćnju crnogorskih reprezentativaca i još jedanput uspeva da smanji razliku na jedan gol za rezultat 5:4. 'Vaterni' konačno dolaze do izjednačenja posle nove nepažnje odbrane Crne Gore i unosi novu neizvesnost u ovo četvrtfinale – 5:5.

U ovim trenucima meča rasplamsalo se u Barseloni, pa višamo mnogo golova. Crna Gora još jedanput vodi na 2 minuta do kraja treće deonice sa 6:5. Hrvatska, kako to obično biva danas, brzopotezno dolazi do gola, te je rezultat pred poslednju deonicu meča 6:6.

II četvrtina

Jako sporo i nezanimljivo je tekla druga deonica meča, bez nekih većih prilika i bez promene rezultata.

Crna Gora dolazi do prednosti od 3:1, a potom pomoćni trener Hrvatske, posle prve opomene, biva isključen sa meča crvenim kartonom.

Buljubašić smanjuje na 3:2 za Crnu Goru, ali sjajni Janović u narednom napadu donosi svojoj ekipi prednost od 4:2, što se ispostavilo kao konačni rezultat prvog poluvremena.

I četvrtina

Crna Gora je došla do prednosti preko Vladana Spajića za 1:0, a reprezentativci te zemlje su nastavili da budu bolji rival na startu meča.

Crnogorci dolaze do 2:0 preko Aleksandra Ivovića, ali Hrvatska uspeva da nekako smanji na 2:1.

Hrvati su uspeli da se upišu na semafor golom Šetke, koji je ostao nečuvan u blizini gola protivnika posle odlične asistencije Garsije.

Crna Gora je u prvoj deonici meča pokazala bolju igru i veću želju za plasmanom u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve