Savić: Dobro je; Vaterpolisti: Biće još bolje

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je posle pobede nad Rumunijom da je pre svega zadovoljan igrom ekipe u odbrani.

MLJIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: VSS/Marsel ter Bals
Foto: VSS/Marsel ter Bals

Ubedljivo su vaterpolisti startovali na EP protiv Rumunije, a kvota da će osvojiti još jednu zlatnu medalju je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Evropsko prvenstvo u vaterpolu.

Srbija je pobedom počela odbranu titule prvaka Evrope, pošto je u prvom kolu Grupe D slavila protiv Rumunije sa 11:5.

"Delovala je vrlo dobro. U napadu se videlo da smo još teški što je posledica teškog rada i od narednog dana počinje osvežavanje ekipe", rekao je Savić.

Andrija Prlainović se polako vraća u formu, nije bio na svom vrhunskom nivou, ali je ipak uspeo da se upiše u strelce.

"Početak siguran, moglo je i više golova u njihovoj mreži. Nedostajalo nam je malo prisebnosti, ali to će doći vremenom. Uželeo sam se igre videlo se. Ostalo je bilo dosta dobro. Sigurna odbrana i to je ono što nam je trebalo", rekao je Prlainović, strelac tri pogotka.

Njegov saigrač Dušan Mandić ocenio je da ekipa još ima mesta za napredak.

"Možemo da budemo zadovoljni iako se videlo da smo još pomalo teški. Trenirali smo na zatvorenom bazenu tako da je ovakva igra mogla da se očekuje. Odbrana je bila kako treba i to je najvažnije", rekao je Mandić.

Vaterpolista Milan Aleksić zadovoljan je pristupom utakmici.

"Zadovoljan sam ulaskom u utakmicu i odbranom koja je bila čvrsta. Malo smo bili stegnuti u napadu sa nekim ishitrenim šutevima spolja ali sam siguran da će biti sve bolje", rekao je Aleksić.