Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 15.07.2018.

16:19

"Da uspeh Hrvata u fudbalu ne bude vetar u leđa njihovim vaterpolistima"

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić rekao je da očekuje pobedu protiv Rumunije na startu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Getty Images

"Atmosfera je u redu, zdravi smo. Protiv Rumunije očekujem, naravno, pobedu, ali i igru koja će pokazati gde smo sada", rekao je Savić, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolisti Srbije sutra počinju takmičenje na 33. prvenstvu Evrope u Barseloni, a prvi rival će im biti Rumunija od 20.30. U Grupi D su još Rusija i Slovačka.

"Organizacija je u redu, bazen izgledom predstavlja temelj za spektakl kakav vaterpolo zaslužuje. Ovde su najbolje ekipe sveta. Naš cilj se zna, to je Tokio 2020, i sve do tada su usputne stanice. Posle Rija smo okrenuli novu stranicu", rekao je Savić.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović je istakao da ekipa jedva čeka da počne prvenstvo.

"Uvek je isti cilj bez obzira kakav je sastav... Imaćemo protiv Rusije jaku proveru, a posle počinje ono pravo", rekao je Filipović.

Filipović je konferenciju za novinare u Barseloni iskoristio da najboljem srpskom teniseru Novaku Djokoviću poželi uspeh u finalu Vimbldona.

"Njegov uspeh nas raduje. Pokazao je da je klasa, bez obzira šta uradi", rekao je Filipović.

Konferenciji za medije, u organizaciji LEN, prisustvovao je hrvatski selektor Ivica Tucak koji je fudbalerima Hrvatske čestitao plasman u finale Svetskog prvenstva.

Na to se nadovezao selektor Srbije Dejan Savić: "Nadam se samo da uspeh Hrvata u fudbalu neće biti vetar u leđa i njihovim vaterpolistima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve