Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 15.04.2018.

19:12

Vaterpolisti Partizana ubedljivi sa Zvezdom

Prvi od dva 'večita derbija' u Superligi vaterpolista ubedljivo je dobio Partizan – 12:7.

Izvor: B92

Autor:B92

Vaterpolisti Partizana ubedljivi sa Zvezdom
Getty Images

Zvezda je parirala šampionu samo u prvom periodu (3:3), crno-beli su rivala "slomili" već u drugom sa 5:2, a dotukli sa 3:0 u trećem kvartalu.

Partizan su do druge pobede u Superligi predvodili Dori, Lazić i Radonjić sa po dva gola, dok su po jedan postigli obojica Jankovića, Lukić, Tomić, Manojlović i Aksentijević.

Po dva gola za Zvezdu su dali Tankosić i Stojanović, a strelci su bili još Ilić i Njegovan. Crveno-beli su doživeli prvi poraz nakon dve pobede.

Poveo je Partizan, Zvezda imala 3:1, da bi se prva četvrtina završila nerešenim rezultatom - 3:3. Posle 4:3 za domaći tim, 'crno-beli' su stigli do prednosti od 8:5 na polovini igre.

Treći period protekao je u dominaciji branilaca titule, a u poslednju deonicu ušlo se sa 'plus šest' za Partizan - 11:5.

Sve što su do kraja uspeli da urade izabranici Dejana Savića bila je dobra četvrtina, dobijena rezultatom 2:1 za konačnih 12:7 za Partizan.

Posle tri kola Šabac je jedina ekipa sa svih devet bodova, Vojvodina i Partizan imaju po sedam, Crvena zvezda šest.

Superliga Srbije igra se u 14 kola, po dvokružnom sistemu, a poslednje je zakazano za 6. jun.

Nema plej ofa, prvak postaje ekipa koja završi ligu na prvom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve