Nova vest
Vaterpolo

Subota, 07.04.2018.

22:00

Savić: Izgubili glavu; Filipović: Sudije uzele stvari...

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić priznao je da je Hrvatska zasluženo pobedila i otišla u finale Evropa kupa u Rijeci.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić: Izgubili glavu; Filipović: Sudije uzele stvari...
EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Srbija je izgubila 8:7 od svetskog prvaka i sutra se u borbi za bronzu sastaje sa Italijom.

"To je bio veliki spektakl, uživali su i oni koji se ne razumeju u ovaj sport. Prvi deo smo obeležili igrom i rezultatom. Posle smo izgubili glavu, kontrolu igre što Hrvatska sa brzim golovima, pre svega iz kontre uspeva sa se vrati i na kraju zasluženo pobedi", rekao je Savić, a prenosi VSS.

Vaterpolista Duško Pijetlović istakao je da je Hrvatska uigranija, a da je njegov tim pravio nesvojstvene greške.

"Kad budemo kompletni biće bolje. Očekivano je ovakvo suđenje, nemamo šta da im zamerimo, teško je i suditi u ovakvoj atmosferi. Bilo je mnogo bolje nego kada su na drugoj strani Italijani. Mogu da kažem da je bilo pošteno, a očekujem sutra mnogo goru utakmicu", kaže Pijetlović.

Kapiten "delfina" Filip Filipović imao je zamerke na suđenje protiv Hrvatske.

"Očekivali smo da će posle naše dobre igre i brzih golova sudije uzeti stvar u svoje ruke. U principu smo dve četvrtine bili besprekorni, ali kada imate tri poništena gola teško je da se igra", naveo je Filipović.

On je dodao da ga ne brine treći uzastopni poraz od Hrvatske.

"Čestitam im lavovski su odradili posao. Koliko je zasluženo to neka ocene drugi. Protiv Italijana će biti mnogo teško, uostalom oni kroje sudbinu svetskog vaterpola", zaključio je on.

Utakmica između Srbije i Italije igra se sutra od 19 sati u Rijeci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve