Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 25.03.2018.

10:10

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje jer više neće moći da besplatno koristi bazen na Banjici.

Izvor: B92

Autor:B92

Vaterpolo klubu Partizan preti gašenje
Starsportphoto

Najtrofejniji vaterpolo klub sa ovih prostora našao se u velikom problemu zbog odluke opštine Voždovac da u budućnosti može da bude samo zakupac na bazenu Banjica, kojim sad upravlja USC “Voždovac”.

‘Crno-beli’ su još od 1992. godine dobili plivalište na trajno upravljanje i korišćenje od Izvršnog odbora Opštine Savski Venac, ali se situacija promenila posle sastanka sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem.

“Partizan neće potpisati taj blanko ugovor, jer sebe smatra vlasnikom. Naime, Viši privredni sud u Beogradu, još davne 1994.godine, doneo je rešenje da se SRC „Banjica“ sa svom imovinom izbriše iz registra i da se to prenese na naš klub, tako da smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze“, istakla je u razgovoru za Večernje novosti generalni direktor Partizana Tatjana Rakas.

Ona se pismom obratila Ministartstvu omladine i sporta, Vaterpolo Savezu Srbije, Sportskom društvu Partizan i gradonačelniku Siniši Malom.

“Mi na ovaj način gubimo zakupce, prihode, ugrožena nam je egzistencija. Mi dobijamo rešenje za porez, opomene da ispunimo obaveze, koje ne možemo da ispunimo, jer smo veoma siromašan klub. Sve što zaradimo ide na grejanje i osnovno funkcionisanje. Imamo 250 do 350 dece i nije beznačajno gda će ta deca da treniraju“, poručuje Rakasova.

Pored sedam titula prvaka Evrope, Partizan je u bogatoj istoriji osvojio Kup kupova, LEN Kup, dva Superkupa Evrope, jedan Mediteranski kup. Ima 28 domačih titula, dok je 26 puta osvajao nacionalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve