Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 07.01.2018.

22:20

Obnovljeno Udruženje vaterpolo trenera Srbije

U cilju povratka vaterpolo sporta na nekadašnje, stabilne grane, obnovljeno je Udruženje vaterpolo trenera Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Obnovljeno Udruženje vaterpolo trenera Srbije
Starsportphoto

Udruženje je obnovljeno na inicijativu selektora muške i ženske reprezentacije Dejana Savića i Vladimira Bajkovića, kao i trenera Dejana Jovovića.

Ova organizacija je prvi put formirana početkom devedesetih ali poslednjih godine nije aktivno funkcionisala, tačnije rečeno ugasila zbog neaktivnosti i ne preregistracije po novom Zakonu o sportu.

Novi Udruženje je zvanično registrovano 12. decembra. Osnivačkoj Skupštini u Bečeju je prisustvovalo dvadesetak istaknutih trenera. Pored inicijatora tu su još: Vladimir Pavlović, Milorad Krivokapić, Anto Vasović, Aleksandar Krstonošić, Žarko Petrović…

Za predsednika Udruženja trenera Srbije je izabran Dejan Jovović. U Upravnom odboru su predsednik Dejan Savić i članovi Vladimir Vujasinović, Stefan Ćirić, Goran Krstonošić i Goran Rađenović. U proširenom sastavu su još Vlada Bajković i Nenad Vasilovski, sekretar je Tomica Stojanović. U Nadzornom odboru su Srđan Mišković, dr Ivan Marjanović i Dejan Stevović.

Osnovni ciljevi formiranja su očuvanje i unapređenje kvaliteta vaterpolo sporta, kvalitetna edukacija i podrška trenerima sa zadatkom da deluje profesionalno telo i kao konsultant za sprovođenje stručnog rada u vaterpolo klubovima..

Na prvoj sednici su postavljeni jasni zadaci u osnaživanju udruženja, učlanjenju i edukaciji svih trenera u Srbiji i naših stručnjaka koji rade u stranim klubovima. Dogovoreno je da se početkom februara održi prvi stručni seminar.

Podršku su dali i naši istaknuti treneri na radu u domaćin i stranim federacijama i klubovima: Dejan Udovičić, Igor Milanović, Dejan Stanojević, Dragan Jovanović, Igor Gočanin…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve