Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 25.05.2016.

20:20

Partizan potopio nervoznu Zvezdu za 27. titulu

Vaterpolisti Partizana osvojili su 27. titulu šampiona, a drugu uzastopnu, pošto su pobedili Crvenu zvezdu sa 10:9 (6:4, 0:1. 1:2, 3:2).

Izvor: NL

Autor: NL

Partizan potopio nervoznu Zvezdu za 27. titulu
Foto: StarSport

Partizan je u prvom meču finala plej-ofa pobedio crveno-bele sa ubedljivih 12:6 na Tašmajdanu, a večeras je, za razliku od te utakmice, viđena mnogo veća borba i neuzvesnost.

Meč je bio neizvestan do samog kraja, a vaterpolisti Crvene zvezde su u finišu bili izuzetno nervozni, pa su čak trojica ’crveno-belih’ vaterpolista zbog crvenih kartona prerano završila meč.

Crno-beli su bili bolji u prvoj četvrtini, imali su i tri gola prednosti, ali se Zvezda u nastavku vratila i učinila meč neizvesnim.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Draško Gogov, Lukas Gilen, Gavril Subotić i Nikola Jakšić sa po dva postignuta gola, dok je u Zvezdi najbolji bio Ivan Rackov sa dva gola.

Oba tima će naredne sezone biti u evropskoj eliti, pošto Srbija u Ligi šampiona ima tri predstavnika.

Posle meča Vladimir Vujasinović je čestitao svojim izabranicima na borbenosti i uspehu ostvarenom u teškim uslovima.

"U poslednjoj četvrtini smo imali više snage. Nije lako igrati u situaciji u kojoj se nalazi VK Partizan, momci igraju maltene bez para, trude se i bore se. Treba svim ovim momcima čestitati, rekao je posle meča trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve