ADAS: FINA suspendovala Rađena

Antidoping agencija Srbije objavila je da je Svetska federacija za vodene sportove (FINA) suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena zbog pozitivnog testa.

JTIzvor: B92, adas.org.rs
Podeli

Prošle nedelje su se pojavile informacije da je Rađen bio pozitivan na kokain posle utakmice između Španije i Srbije u Madridu u Svetskoj ligi.

Rađen je potvrdio da je FINA poslala u Vaterpolo savez Srbije preliminarne rezultate doping testa i najavio da do okončanja postupka neće davati izjave.

Po pravilima koja su nedavno usvojena, za prekršaj kakav je počinio Rađen, sledi suspenzija na četiri godine, što se ne odnosi samo na igranje, već bilo kakve sportske aktivnosti.

FINA je suspendovala srpskog vaterpolistu Nikolu Rađena usled doping pozitivnog rezultata na metabolite kokaina, nespecifičnog stimulansa iz grupe S.6 Liste zabranjenih sredstava. Zaprećena kazna za upotrebu nespecifičnih supstanci je četiri godine zabrane takmičenja a za procesuiranje ovog slučaja u prvom stepenu odgovorna je FINA“, objavila je Antidoping agencija Srbije.

Na zvaničnom sajtu FINA još nema nikakvih informacija o suspenziji koja je izrečena Rađenu, a Vaterpolo savez Srbije je takođe najavio da će se povodom tog slučaja oglasiti po završetku postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.