Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 21.05.2013.

19:01

Pro Reko se vraća i želi Filipovića

Posle samo godinu dana najdominantniji vaterpolo tim sveta poslednje decenije Pro Reko bi mogao da se vrati na veliku scenu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Milijarder Gabrijele Volpi vraća se na čelo kluba sa kojim je svojevremeno harao kontinentom, a koji je i pored odlaska najboljih igrača osvojio titulu u Italiji protekle sezone.

Povratkom na veliku scenu Pro Reko će da privuče najbolje vaterpoliste, a jedan od igrača koje želi ponovo u svojim redovima je Filip Filipović. Pored igrača Radničkog, u Đenovu bi mogao da ode i Dušan Pijetlović.

Filipović je već viđen u Italiji, prisustvovao je večeri kluba povodom proslave titule sedmostrukog šampiona Evrope, aktuelnog.

"Za nas u Italiji ili za one koji prate vaterpolo to i nije neko iznenađenje. Volpi, u načelu, kako je rekao, nikad nije ni napustio Pro Reko. Ali, s njegovim službenim povratkom opet znači jak i skup Pro Reko", potvrdio je italijanski novinar Franko Karela, blizak Pro Reku za zagrebački "Jutarnji list".

Volpi se povukao sa čela Pro Reka nakon prošle sezone čime je uskratio i osnovne izvore prihoda klubu, koji su brzo napustiti najbolji igrači, a on se povukao iz učešća u Ligi šampiona.

Ipak, iako je u Đenovi ostao samo jedan stranac, Mađar Norbert Madaraš, Pro Reko je osvojio 27. titulu šampiona Italije, nakon što je u dva meča bio bolji od Breše, a koja je bila prva u regularnom delu sezone.

Pored Filipovića, u Đenovu bi tokom leta mogli da stignu još jedan srpski reprezentativac, Duško Pijetlović, zatim Crnogorac Aleksandar Ivović, te Hrvat Sandro Sukno.

Nije isključeno da u Pro Reko stigne još neko zvučno ime, kojih ima mnogo u Srbiji, što bi moglo da oslabi naše klubove, koji dominiraju Evropoom u tekućoj sezoni (Partizan i Crvena zvezda na Fajnal foru Lige šampiona, dok je Radnički osvojio Evrokup).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve