Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 30.08.2010.

17:41

EP: Mađari lako protiv "delfina"

Vaterpolisti Srbije doživeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu, ali lakše nego što se očekivalo slavila je Mađarska 9:6 (2:1, 1:2, 4:0, 2:3).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija je u nedelju savladala Grčku pa sada ima po pobedu i poraz. U utorak je na šampionatu slobodan dan, a u trećem kolu u sredu igra protiv Rusije.

Najefikasniji na meču bili su Mađar Norbert Madaraš i Filip Filipović sa po tri pogotka.

Mađari su vrlo lako savladali aktuelnog šampiona sveta i vicešampiona Evrope u derbiju grupe B. Iako je meč bio u potponom egalu u prvom poluvremenu (3:3), Mađari su u trećoj četvrtini odigrali maestralno i iskoristivši veliki broj grešaka naših vaterpolista i njihovu lošu završnicu, sa 4:0 rešili meč. U poslednjem period srpski igrači samo su u speli da ublaže poraz.

Mađarska je pobela preko Petera Biroša, a izjednačio je Filipovič. Vođstvo severnom susedu posle prvog perioda doneo je Daniel Varga. Madaraš početkom drugog dela postiže gol za 3:1, ali Srbija stiže do izjednačenja do poluvremena golovima Filipovića i Udovičića.

U trećoj četvrtini Mađari su potpuno dominirali te golovima Hošnjanskog, Kiša, Madaraša i Sivoša stižu do četiri gola prednosti. To je bilo previše za srpske vaterpoliste koji su mnogo grešili u napadu i loše igrali sa igračem više u bazenu. Četiri minute pre kraja meča Filipović postiže novi gol za Srbiju ali Madaraš vraća Mađare na plus četiri (8:4). Udovičić i Prlainović iz peterca ponovo smanjuju, ali u samom finišu Kiš potvrđuje pobedu olimpijskog šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve