Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 13.07.2010.

20:41

Svetski šampioni počeli šampionski

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Afriku sa ubedljivih 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), na startu završnog turnira Svetske lige u Nišu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svetski šampioni iz Rima u Južnoj Africi nisu imali ozbiljnog protivnika, pa je duel prvog kola poslužio više kao solidan trening našim vaterpolistima.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri gola, a po tri su postigli Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen.

Dva gola postigli su Duško Pijetlović, Boris Vapenski, Filip Filipović i Milan Aleksić, dok je jedan pogodak postigao Živko Gocić.

U prvoj četvrtini ekipa iz Južne Afrike uputila je tri šuta na gol Srbije, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozila Slobodana Sora. Srbija je povela golom Filipvića iz peterca, a zatim su precizni bili Nikić, Udovičić, Aleksić i Prlainović.

Izabranici Dejana Udovičića su u drugoj četvrtini nastavili sa atraktivnom igrom i posle loših napada protivnika uglavnom iz kontranapada postizali golove. Dva gola u tom periodu postigli su Udovičić i Rađen, a mrežu su pogodili i Filipović i Prlainović.

Selektor Srbije je tokom meča često menjao postavu, a u trećoj četvrtini razigrao se Pijetlović koji je postigao dva gola. Golmana Grenta Blečera, koji je u nekoliko navrata uspeo da odbrani šuteve domaćih vaterpolista, savladali su još Gocić i Udovičić.

Vaterpolisti Južne Afrike su u četvrtoj četvrtini uglavnom iz daljine pokušavali da ugroze gol Srbije, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak. Reprezentativci Srbije su u poslednjoj deonici postigli šest golova. Vapenski je postigao dva pogotka, a mrežu su pogodili još Nikić, Prlainović, Rađen i Aleksić.

Ekipa Dejana Udovičića u drugom kolu igra protiv znatno ozbiljnijeg rivala, reprezentacije Hrvatske, a taj meč na programu je u sredu od 20 časova. Hrvatske je u prvom kolu poražena od Australije rezultatom 10:7.

U Grupi A selekcija SAD pobedila je vicešampiona sveta Španiju sa 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1), dok je branilac titule u Svetskoj ligi Crna Gora bila bolja od Kine sa 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1).

Pored duela Srbija - Hrvatska, u sredu se u grupi B igra i meč Australija - Južna Afrika koji počinje u 17 časova i 20 minuta. U grupi A u drugom kolu igraju SAD i Kina (16) i Crna Gora i Španija (18.40).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve