Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 10.06.2010.

10:42

In memoriam: Vlaho Bata Orlić

U Beogradu je posle teške bolesti i 76. godini preminuo Vlaho Bata Orlić. istaknuti vaterpolo radnik, trener i stvaralac.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čovek koji je ostavio neizbrisiv trag kako u jugoslovenskom tako i u svetskom vaterpolu bio je tvorac Partizana koji je u njegovo vreme bio najbolji klub Evrope. Pod njegovim rukovodstvom stvorena je plejada velikih igrača tako i sjajnih stručnjaka koji nikada nisu krili da su od Bate naučili mnogo.

Posle rada u Partizanu Bata Orlić je 1990. krenuo u stvaranje Crvene zvezde. U saradnji sa Nikolom Stamenićem osvojena je titula. Sankcije su sprečile jedan sjajan tim da pokaže koliko vredi na evropskoj sceni.

Od 1993. Orlić je nastavio rad u Bečeju. Postavio je temelje, osvojio prve domaće trofeje za tim sa Tise.

U reprezentaciji je dugo godina bio trener a osamdesetih je u vreme buma jugoslovenskog vaterpola bio predsednik stručnog saveta. Sa malom pauzom 1996. na tom mestu je bio do maja 2000. prošle godine je ponovo tri meseca bio na tom mestu da bi se zatim opredelio za rad u Partizanu.

Vlaho Orlić rođen je u Kotoru, od treće godine živeo je u Dubrovniku, u Beogradu je živeo od 1958. godine. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve