Nova vest
Vaterpolo

Subota, 01.08.2009.

23:55

Gocić za B92: "Nadljudska snaga"

Vaterpolisti Srbije su pobedom nad Španijom osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu, a Živko Gocić je u izjavi za B92 čestitao navijačima na zlatu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je dobila 'furiju' 14:13 posle penala, a Gocić je u izjavi za B92 istakao da je u igračima postojala neverovatna snaga koja je omogućila pobedu. "Ovo je bila nadljudska snaga u nama. Posle naše dobre igre u odbrani i vođstva 6:4, oni su se vratili na 6:6 i poveli 7:6.

"Međutim, uspeli smo da se vratimo i dobijemo na penale. Presrećni smo, u velikoj smo euforiji. Želim da pozdravim sve navijače koji su nas pratili. Kako one koji su nas pratili ovde u Rimu, tako i one što su nas bodrili u Srbiji, i želim da i njima čestitam zlatnu medalju", zaključio je Gocić.

Srpski vaterpolisti otišli su u Rim bez velikih očekivanja. Nakon prve faze, poraza od Španaca i remija sa Australijom, svi su otpisali naše vaterpoliste, ali oni su zaigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije, pobedili su Olimpijskog i svetskog šampiona i sasvim zasluženo su došli do titule. Gocić kaže da je možda i bolje što je tako.

"Mislim da je bolje što je tako bilo, možda je i bolje što smo ispraćeni na 'mala vrata' jer da smo imali veći teret pitanje je šta bi bilo. Posle te prve dve utakmice svi su mislili da mi nemamo šta ovde da tražimo i već su počeli da nas otpisuju.

Ali mi smo između nas bili uvereni da možemo, iz utakmice u utakmicu smo se dizali i na kraju smo se popeli na krov sveta. Fantastičan, fenomenalan uspeh. Sa jednom mladom ekipom, sa ekipom koja je ostala bez šest-sedam reprezentativaca koji su poslednjih deset godina bili nosioci igre. Još jednom ponavljam, hvala svim saigračima i svim navijačima i gledaocima", rekao je Gocić.

Srpski vaterpolisti u nedelju se vraćaju u Beograd, a u ponedeljak u 21 čas biće im, zajedno sa plivačima, priređen i doček. Gocić je jedan od igrača koji je već iskusio nešto tako.

"Ja sam već bio par puta tamo. To je stvarno jedan specifičan događaj i ja se nadam da će to biti lepo organizovano. Ja bih pozvao ljude da dođu da se vidimo i da se družimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve