Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 28.07.2009.

15:39

Srbija u polufinalu SP sa Hrvatskom

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rimu pobedom nad Mađarskom 10:9!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odluka je pala u produžecima, pošto je u regularnom toku bilo 8:8 (4:2, 1:1, 2:4, 1:1). Gol odluke postigao je Filip Filipović minut i po pre kraja.. U polufinalu Srbija će igrati sa Hrvatskom koja je savladala Rumuniju sa 7:5, dok će se Mađari sastati sa Rumunima. U preostalim mečevima SAD igraju sa Nemačkom, a Španija sa Kanadom. Polufinala su na programu u četvrtak.

Meč na bazenu Foro Italiko obeležili su preokreti – Srbija je vodila 5:2, Mađarska imala prednost 7:5, a u poslednjih 10 minuta obe ekipe postigle su samo po jedan gol. Poslednju priliku imala je Srbija, ali je Živko Gocić u poslednjoj sekundi pogodio prečku u situaciji igrača više za Srbiju.

Srbija je odlično otvorila meč i sa četiri data gola u prvoj četvrtini primorala Deneša Kemenjija da zameni golmana i ukaže priliku Viktoru Nađu umesto Ištvana Gergeja. Malo zatim Srbija je stekla i tri gola prednosti, ali su tada Mađari izuzetno pojačali i postgli pet uzastopnih golova, uključujući seriju 4-0 u prvoj polovini treće četvrtine.

Tada se naš tim stabilizovao, postigao dva vezana gola, i doveo meč u egal završnicu. U poslednjem periodu Mađari su bili lišeni pomoći trenera Kemenjija, koji je isključen zbog protesta, dok Srbija nije imala centra (Srbija u Rimu igra sa 12 igrača, jer nije dozvoljena zamena za bolesnog Stefana Mitrovića).

Na startu produžetka Filipović je pogodio stativu, a zatim je, posle kontrafaula Mađara, Aleksić pogodio za prvo vođstvo Srbije posle punih 15 minuta. Međutim, već u sledećem napadu mađarski tim je izjednačio golom Gergeja Kiša.

Posle nekoliko neizvesnih minuta u kojima je dominirala odbrana novu prednost Srbiji donosi Filip Filipović 97 sekundi pre kraja drugog produžetka. Srbija je do kraja uspela da se odbrani i slavi veliku pobedu nad najvećim rivalom.

Naša selekcija imala je samo četiri strelca - po tri gola postigli su Vanja Udovičić i Andrija Prlainović, a po dva Filip Filipović i Milan Aleksić.

U mađarskoj selekciji Gergej Kiš bio je strelac tri pogotka, Danijel Varga i Norbert Hosnjanski postigli su po dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

395 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve