Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 26.07.2009.

22:09

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rimu, pobedom nad domaćinom Italijom, sa 7:5 (1:1, 3:2, 2:1, 1:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji u timu Srbije bio je Vanja Udovičić sa dva pogotka, dok je kod Italijana najefikasniji bio Alesandro Kalkatera sa tri gola. Sledeći protivnik Srbije biće Mađarska, u četvrtfinalu koje je na programu u utorak.

Italijani su bolje počeli utakmicu i poveli preko Gala, ali je veoma brzo izjednačio Prlainović. U finišu prve četvrtine obe ekipe su igrale veoma dobro u odbrani, tako da se mreže više nisu tresle.

Bolju igru ekipa Dejana Udovičića pokazala je u drugoj četvrtini. Prvo je Pijetlović pogodio za 2:1, a zatim je Gocić doneo Srbiji prvu prednost, od dva gola.

Italijani su seriju golova Srbije prekinuli preko Kalkatere, ali je FIlipović pogotkom iz peterca ponovo doneo svojoj ekipi vodjstvo od dva gola.

Pogotkom Gala u završnici prvog poluvremena, Italija je smanjila na 4:3, a u tom periodu je golman Stefano Tempesti odlično intervenisao.

Na početku treće četvrtine Srbije je loše odigrala nekoliko napada sa igračem više, ali je Milan Aleksić golom sa distance ponovo uneo mir u ekipu. Novim golom Kalkatera je smanjio na 5:4, ali je kapiten Srbije Udovičić vratio na 6:4.

Poslednju četvrtinu obeležila je "tvrda" igra u odbrani na obe strane i mnogo grešaka u napadu.

Kalkatera je u 26. minutu smanjio na 6:5, ali je pet minuta pre kraja Srbija odlično izvela jedan kontranapad koji je Udovičić pretvorio u gol za konačnih 7:5.

Srbija - Italija 7:5 (1:1, 3:2, 2:1, 1:1)

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Gak, Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović.

Italija: Tempesti, Mistranđelo, Đorgeti, Buonokore, Galo 2, Felugo, Manđante, Rico, Figari, Kalkatera 3, Ajkardi, Fiorentini.

Rezultati osmine finala:

Srbija – Italija 7:5
Nemačka – Crna Gora 9:8
Rumunija – Australija 7:5
Kanada – Kina 9:5

Parovi četvrtfinala:

Hrvatska - Rumunija
Mađarska - Srbija
SAD - Nemačka
Španija - Kanada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve