SP: Poraz vaterpolista na startu

Vaterpolisti Srbije izgubili su od Španije 11:9 (3:1, 1:2, 2:3, 5:3), u prvom kolu C grupe na šampionatu sveta u Rimu.

Izvor: B92 Svet, Italija
Podeli

Srpski vaterpolisti veoma loše su otvorili duel sa Špancima, početkom druge deonice gubili su sa najvećih 4:1, ali su uspeli da se vrate i preuzmu vođstvo u trećoj četvrtini nakon četiri vezana gola. Ipak, Španci se nisu predali i sa tri vezana gola u poslednjem kvartalu vratili su prednost koju su zadržali do kraja.

Najefikasniji u ekipi Dejana Udovičića bili su Vanja udovičić i Stefan Mitrović sa po dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Gocić, Pjetlović, Nikić, Aleksić i Filipović.

Sa druge strane, Špance je predvodio Havijer Garsija sa tri gola, dok su po dva postigli Molina i Peres.Naredni duel vaterpolisti Srbije igraju u sredu. Protivnik je selekcija Katahstana koja je u prvom kolu izgubila od Australije 14:7.

Španija - Srbija 11:9 (3:1, 1:2, 2:3, 5:3)

Španija: Agilar, Mario Garsija, Martin 1, Malarah, Molina 2, Mingel, Galjego, Espanjol 1, Valjes 1, Perone 1, Peres 2, Havijer Garsija 3 (1), Lopes.
Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Gak, Duško Pjetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, Radjen, Filipović 1, Prlainović, Stefan Mitrović 2, Gojko Pijetlović.
Igrač više: Srbija 13 (5), Španija 11 (8), Peterci: Španija 1 (1).