Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 16.06.2009.

18:47

SL: Srbija ubedljiva protiv Japana

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Japan rezultatom 12:6 (4:2, 0:2, 3:2 i 5:0) u prvom kolu grupe A završnog turnira Svetske lige u Podgorici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču u našoj grupi selekcija SAD savladala je Italiju 10:6. U narednom kolu u sredu od 17 časova i 40 minuta, ekipa Dejana Udovičića sastaje se sa Italijom. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Andrija Prlainović sa četiri pogotka.

Filip Filipović postigao je tri gola, Slobodan Nikić dva, dok su po jedan gol postigli Nikola Rađen, Živko Gocić i Milan Aleksić.

Reprezentacija Japana bila je ravnopravan protivnik tokom tri četvrtine, ali je vaterpolisti Srbije odlično zaigrali u poslednjoj deonici i u odbrani i u napada, postigavši pet pogodaka.

Za Srbiju će igrati i kapiten Vanja Udovičić koji zbog smrtnog slučaja u porodici u utorak nije bio u Pogorici.

"Očekujemo uspone i padove. Prvim delom igre sam nezadovoljan ali mora da se zna da igramo iz punog treninga. Dosta smo teški. Slede Italiijani. Biće neizvesno, jer su i oni promenili dosta igrača, ovi stariji imaju nove uloge", rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Živko Gocić se složio sa tvrdnjom da je ekipa umorna.

"Ipak to ne sme da bude alibi.Moralo je bolje i verujem da će narednih dana tako i biti", izjavio je Gocić.

"Uvek smo pravili potez više.Umesto jednostavno igrali smo komplikovano.Stigla je onda i nervoza. Stvar je glavi, kada ona bude u redu i sve će drugo biti u redu", rekao je Filip Filipović.

U grupi B nalaze se Hrvatska, Crna Gora, Južna Afrika i Australija.

Srbija: Soro, Vapenski, Gocić 1, Šaponjić, Gak, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 3, Prlainović 4, Mitrović, G. Pijetlović.
Japan: Tahamura, Irei 1, Janse, Hazui, Takei, Someja, Šimizu, Naganuma 1, Okava 1, Šioti 1, Nagata 2, Šimizu.

Grupa A, 1. kolo:
Srbija - Japan 12:6
SAD - Italija 10:6

2. kolo (17. jun):
Srbija - Italija
SAD - Japan

3. kolo (18. jun):
Srbija - SAD
Italija - Japan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve